Стаускас и Шенгелија пресудили Звезди у Арени

Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Басконије резултатом 72:64 у 13. колу Евролиге.

Кошарка 12.12.2019 | 21:40
Стаускас и Шенгелија пресудили Звезди у Арени
Црвена звезда је пред око 7 хиљада гледалаца у "Арени" постигла прве поене захваљујући комбинацији Браун – Кузмић, али су убрзо препустили вођство гостима.

Басконија је преко Стаускаса и Шенгелије мучила Звезду стигла до "плус 6" када су Шилдс и Шенгелија везали двике тројке. Давидовац је одговорио поенима, али то је само одржало разлику и послије 10 минута било је 20:14 за Басконију.

Други квартал је почео Фоловим закуцавањем, да би Џенкинс поентирао уз трећи фаул Шилдса и то је значило да ће Американац на клупу, што Звезда није успјела да искористи, а Басконија одлази на "плус 7" после снажног куцања Диопа.

Публици се суђење никако није допало, а потпуно су се пробудили када је Давидовац добио неспортски фаул и Басконија отишла на 10 поена предности. Захваљујући Билију Берону и Лоренцу Брауну Звезда прави серију 9:0 и на "велики одмор" иде са само пола коша заостатка, 32:31.

У трећој четвртини је виђено много тога. Неколико сумњивих судијских одлука подигле су публику на ноге, а Ник Стаускас је пружио фантастичну партију. Погађао је у серијама и помогао Басконији да "сломи дух" Црвене звезде. У тим моментима није погађао сам. Торнике "Токо" Шенгелија је био присутан на обје стране терена и за трен ока је предност гостију била двоцифрена.

Лоренцо Браун је успио да смањи предност, укључио се у све то и Били Берон, али када је на семафору стајало 64:45 у корист гостију било је јасно да ће тешко моћи Звезда да избјегне пораз.

Иако су били храбри играчи Звезде, ствар је додатно отежала повреда Лоренца Брауна послије контакта са Диопом, послије блока који је центар шпанског тима желио да постави. Изабраници Велимира Перасовића су без већих проблема привели меч крају и резултатом 72:64 остварили 6 победу у Евролиги.

Најефикаснији је био већ поменути Ник Стаускас са 22 поена, док је Шенгелија имао 19. На другој страни, 20 поена уписао је Лоренцо Браун уз 5 асистенција, док је Били Берон имао 9 поена, а Кузмић 8, који је меч завршио раније због 5 личних грешака.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар