Смјена Комисије за ревизију приватизације

Влада Републике Српске смијенила је руководство Комисије за ревизију приватизације државног капитала у предузећима и банкама Републике Српске. Критичари се питају какав је уопште био смисао оснивања ове Комисије која није дала никакве резултате.

Република Српска 12.12.2019 | 20:14
Смјена Комисије за ревизију приватизације
Тринаест година од оснивања, стављена је тачка на рад боље речено формално постојање Комисије за ревизију приватизације. Влада Републике Српске, која је и основала ову Комисију распустила је предсједника и чланове.  
 
Разрјешавају се предсједник, чланови Комисије и секретар Комисије за ревизију приваризације државног капитала у предузећима и банкама:

Равијојла Симић Тешановић - предсједник, Горан Маричић - члан, Ненад Рачић - члан, Даница Вучковић - члан, Милорад Недимовић - секретар.

За тринаест година постојања, Комисија је потрошила милионске износе и стотине хиљада марака кроз накнаде ревизорским кућама. Процесуирано је око 70 случајева сумњивих приватизација, међутим правосуђе ниједан приватизациони уговор није поништило, нити је неко одговарао.

Дугогодишња предсједница ове Комисије Равијојла Симић Тешановић није била доступна за коментар. Раније је медијима рекла да је јавност погрешно од Комисије очекивала да суди, хапси и поништава приватизационе уговоре, а да то није био смисао формирања Комисије. Из опозиције питају ко ће одговарати за један скуп и неуспјешан пројекат?

Комисија је формирана 2006. године када је премијер Републике Спрске био Милорад Додик. Тада је најављено да ће бити преиспитане законитости процедура у провођењу приватизације.

Тринаест година касније остале су само помпезне најаве и милионски трошкови плаћени из буџета Републике Српске.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

В И Л И

13.12.2019 10:01

Одрадили су посао за секту ( снсд и сатрапи) нису ништа радили, а то је за секту много покупили су све вриједно у РС-у.

ОДГОВОРИТЕ