ХДЗ и СДА данас о формирању Владе ФБиХ

Делегације СДА и ХДЗ БиХ, које ће предводити предсједници странака Бакир Изетбеговић и Драган Човић, данас би у Сарајеву требало да одрже састанак на којем ће бити ријечи о формирању Владе Федерације БиХ /ФБиХ/.

Босна и Херцеговина 12.12.2019 | 11:13
ХДЗ и СДА данас о формирању Владе ФБиХ
Овај састанак би, према незваничним информацијама, требало да буде одржан у згради заједничких институција у 15.00 часова.

Према ранијим најавама, тема састанка би, осим федералне Владе, требало да буде и формирање Савјета министара.

За избор новог сазива федералне Владе прво треба изабрати предсједника ФБиХ и два потпредсједника. ХДЗ треба да предложи кандидата за предсједника ФБиХ, чиме ће започети процес формирања извршне власти у том ентитету.

Из ХДЗ-а су недавно поручили да је прије формирања власти у ФБиХ неопходно направити "низ договора" који се односе на реструктурирање Владе ФБиХ, а нарочито на измјене Изборног закона БиХ.

Из СДА су раније рекли да се Влада ФБиХ треба формирати без икаквог условљавања и паралелно са формирањем Савјет министара.

Раније је најављено да ће састанак сутра одржати и лидери СББ-а, СДА и ДФ-а, Фахрудин Радончић, Бакир Изетбеговић и Жељко Комшић.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рале

12.12.2019 10:31

Сиротиња је крива сто власт није формирана. Бирали су најгоре сто имају у свом народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вецег Сљама

12.12.2019 12:01

од договараца нема на дуњалуку...па о цему це се они договарати...100% да се не договоре,јер то цемо тек ""разматрати"" крајем сјецња или концем вељаце кад мацке заарлуцу...хаахххаааа ххааааа.Ма ко да се договори и око цега...пара нејма...ммф НЕ ДА а ови кокузи...хахахаааа.Гледај им само оци и све вам је јасно.Који баласт за народ, привреду ,представља овај двојац федералног јада и цемера...ово треба исцерат из клупа и у куцни притвор до даљњег да их насе оци не виде.

Name

Јоја

12.12.2019 11:07

нема од договора ниста , знам ја

ОДГОВОРИТЕ