HDZ i SDA danas o formiranju Vlade FBiH

Delegacije SDA i HDZ BiH, koje će predvoditi predsjednici stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović, danas bi u Sarajevu trebalo da održe sastanak na kojem će biti riječi o formiranju Vlade Federacije BiH /FBiH/.

Bosna i Hercegovina 12.12.2019 | 11:13
HDZ i SDA danas o formiranju Vlade FBiH
Ovaj sastanak bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo da bude održan u zgradi zajedničkih institucija u 15.00 časova.

Prema ranijim najavama, tema sastanka bi, osim federalne Vlade, trebalo da bude i formiranje Savjeta ministara.

Za izbor novog saziva federalne Vlade prvo treba izabrati predsjednika FBiH i dva potpredsjednika. HDZ treba da predloži kandidata za predsjednika FBiH, čime će započeti proces formiranja izvršne vlasti u tom entitetu.

Iz HDZ-a su nedavno poručili da je prije formiranja vlasti u FBiH neophodno napraviti "niz dogovora" koji se odnose na restrukturiranje Vlade FBiH, a naročito na izmjene Izbornog zakona BiH.

Iz SDA su ranije rekli da se Vlada FBiH treba formirati bez ikakvog uslovljavanja i paralelno sa formiranjem Savjet ministara.

Ranije je najavljeno da će sastanak sutra održati i lideri SBB-a, SDA i DF-a, Fahrudin Radončić, Bakir Izetbegović i Željko Кomšić.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

12.12.2019 10:31

Sirotinja je kriva sto vlast nije formirana. Birali su najgore sto imaju u svom narodu.

ODGOVORITE
Name

Veceg Sljama

12.12.2019 12:01

od dogovaraca nema na dunjaluku...pa o cemu ce se oni dogovarati...100% da se ne dogovore,jer to cemo tek ""razmatrati"" krajem sjecnja ili koncem veljace kad macke zaarlucu...haahhhaaaa hhaaaaa.Ma ko da se dogovori i oko cega...para nejma...mmf NE DA a ovi kokuzi...hahahaaaa.Gledaj im samo oci i sve vam je jasno.Koji balast za narod, privredu ,predstavlja ovaj dvojac federalnog jada i cemera...ovo treba iscerat iz klupa i u kucni pritvor do daljnjeg da ih nase oci ne vide.

Name

Joja

12.12.2019 11:07

nema od dogovora nista , znam ja

ODGOVORITE