Црвена звезда изгубила од Олимпијакоса

Фудбалери Црвене звезде изгубили су од Олимпијакоса у Пиреју 1:0 (0:0) у последњем колу Лиге шампиона, па су заузели последње место у Групи Б и завршили европски пут за ову сезону.

Фудбал 11.12.2019 | 23:29
Црвена звезда изгубила од Олимпијакоса
Београдски црвено-бели пропустили су велику шансу да направе историјски успех и у другом учешћу у Лиги шампиона обезбеде европско пролеће. За то им је било потрено да не изгубе вечерас од Олимпијакоса и деловало је да ће тако бити, али је домаћин на "Караискакису" дошао до тријумфа голом Ел Арабија из пенала у 87. минуту.

Звездин европски пут су прекинули трагичари Томане и Жандер. Португалац је у финишу првог полувремена са беле тачке погодио пречку, а Бразилац је скривио пенал у корист домаћина.

Јесте Олимпијакос све време имао иницијативу, али Звезда се, на себи својствен начин, чврсто бранила и домаћину није дозвољавала да ствара шансе. Ако би нека лопта и прошла кроз задњу линију тима Владана Милојевића, пред голом је стајао поновно сјајни Милан Борјан.

Звездине контре нису биле опасне, али после једне се капитен Марин изборио за најстрожу казну. "Заломио" је Гиљермеа, који га је оборио, па је судија Орсато показао на белу тачку.

Одговорност је у 42. минуту преузео Томане, и као некада Мијатовић, послао је лопту у пречку.

У другом полувремену грчки представник је све више додавао гас, али изузев Ел Арабијеве погођене стативе у 59. минуту, није био конкретан у завршници акција. Углавном су фудбалери Олимпијакоса покушавали ударцима са дистанце, али је Борјан као по правилу био сигуран.

И онда је у 82. минуту на терен ушао Жандер, уместо повређеног Родића. Четири минута касније Бразилац је играо руком у свом казненом простору, а у 87. минуту Ел Араби је био сигуран реализатор пенала.

Тако је у окршају "братских" клубова славио домаћи Олимпијакос.

"Делије" и "Гејт 7" су заједничким снагама навијали и правили сјајну атмосферу, почев од спектакуларне кореографије уочи почетка, па и касније током целог меча.

(Курир)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Право

12.12.2019 08:54

куци, и да протате све странце у тиму. Кад вец морате да купите странца, мора бити 5x бољи од насих играца. Овако унистисте подмладак у фудбалу.

ОДГОВОРИТЕ