Crvena zvezda izgubila od Olimpijakosa

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su od Olimpijakosa u Pireju 1:0 (0:0) u poslednjem kolu Lige šampiona, pa su zauzeli poslednje mesto u Grupi B i završili evropski put za ovu sezonu.

Fudbal 11.12.2019 | 23:29
Crvena zvezda izgubila od Olimpijakosa
Beogradski crveno-beli propustili su veliku šansu da naprave istorijski uspeh i u drugom učešću u Ligi šampiona obezbede evropsko proleće. Za to im je bilo potreno da ne izgube večeras od Olimpijakosa i delovalo je da će tako biti, ali je domaćin na "Karaiskakisu" došao do trijumfa golom El Arabija iz penala u 87. minutu.

Zvezdin evropski put su prekinuli tragičari Tomane i Žander. Portugalac je u finišu prvog poluvremena sa bele tačke pogodio prečku, a Brazilac je skrivio penal u korist domaćina.

Jeste Olimpijakos sve vreme imao inicijativu, ali Zvezda se, na sebi svojstven način, čvrsto branila i domaćinu nije dozvoljavala da stvara šanse. Ako bi neka lopta i prošla kroz zadnju liniju tima Vladana Milojevića, pred golom je stajao ponovno sjajni Milan Borjan.

Zvezdine kontre nisu bile opasne, ali posle jedne se kapiten Marin izborio za najstrožu kaznu. "Zalomio" je Giljermea, koji ga je oborio, pa je sudija Orsato pokazao na belu tačku.

Odgovornost je u 42. minutu preuzeo Tomane, i kao nekada Mijatović, poslao je loptu u prečku.

U drugom poluvremenu grčki predstavnik je sve više dodavao gas, ali izuzev El Arabijeve pogođene stative u 59. minutu, nije bio konkretan u završnici akcija. Uglavnom su fudbaleri Olimpijakosa pokušavali udarcima sa distance, ali je Borjan kao po pravilu bio siguran.

I onda je u 82. minutu na teren ušao Žander, umesto povređenog Rodića. Četiri minuta kasnije Brazilac je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a u 87. minutu El Arabi je bio siguran realizator penala.

Tako je u okršaju "bratskih" klubova slavio domaći Olimpijakos.

"Delije" i "Gejt 7" su zajedničkim snagama navijali i pravili sjajnu atmosferu, počev od spektakularne koreografije uoči početka, pa i kasnije tokom celog meča.

(Kurir)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pravo

12.12.2019 08:54

kuci, i da protate sve strance u timu. Kad vec morate da kupite stranca, mora biti 5x bolji od nasih igraca. Ovako unististe podmladak u fudbalu.

ODGOVORITE