Делегација БХТ-а посјетила БН телевизију

Делегација БХТ-а посјетила је РТВ БН и разговарала о предностима замјене нове верзије система емитовања програма, која је у нашој телевизијској кући већ дуже вријеме у употреби.

Република Српска 11.12.2019 | 21:15
Делегација БХТ-а посјетила БН телевизију
Размјена информација и досадашњих искустава у техничком дијелу производње и  емитовања телевизијског програма  била је тема састанка између техничких екипа БХТ-а  и  РТВ БН. Колеге са сарајевске телевизије интересовало је, прије свега, функционисање нове верзије синеџи софтвера.  

“Ми тај систем користимо четири године и више, а пошто сте ви већ урадили надоградњу, дошли смо код вас да видимо како то функционише”, каже Санел Сејфић, систем администратор БХТ-а.  



Радио-телевизија БН  увелико  користи нову верзију синеџи систем емитовања програма, чију су надоградњу реализовали још прошле године. У пракси се показало да овај начин производње и емитовања програма има огромне предности.  

“Предности новог система су бољи квалитет програма, лакше управљање самим садржајем који се емитује и бољи квалитет онога што на крају дође до гледалаца. Техничка подршка је битна, а свим нашим колегама у БиХ и шире наша врата су широм отворена”, рекао је Славен Мићановић, шеф Сектора технике Радио-телевизије БН. 

Делегација БХТ-а обишла је просторије наше телевизије у Бијељини и упознала се са њеним функционисањем. Циљ посјете је да ова сарадња у наредном периоду буде интензивирана.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Децко

11.12.2019 21:23

Цеститам на колегијалности! И успијеху БН телевизије која је с временом све гледанија!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

11.12.2019 23:36

Све цеститке БН телевизији.Надам се да це у будуцности код вас доци и представници резимске телевизије РТРС да несто науце,мада су њихови мозгови веома неразвијени и ограницени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјељко

12.12.2019 06:19

Бабо ти је ограничен!

Name

И. САРАЈЕВО

12.12.2019 05:54

Ви сте исприцана прица некад омиљена тв а сад за саку долара критицари искљуциво свега онога сто долази из Републике Српске наравно да треба критковати власт али сте ви исли далеко од тога подло и онако како то знају васи западни ментори

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

12.12.2019 09:12

Само објективно, нема горе море за власт која поцива на безакоњу.