Delegacija BHT-a posjetila BN televiziju

Delegacija BHT-a posjetila je RTV BN i razgovarala o prednostima zamjene nove verzije sistema emitovanja programa, koja je u našoj televizijskoj kući već duže vrijeme u upotrebi.

Republika Srpska 11.12.2019 | 21:15
Delegacija BHT-a posjetila BN televiziju
Razmjena informacija i dosadašnjih iskustava u tehničkom dijelu proizvodnje i  emitovanja televizijskog programa  bila je tema sastanka između tehničkih ekipa BHT-a  i  RTV BN. Kolege sa sarajevske televizije interesovalo je, prije svega, funkcionisanje nove verzije sinedži softvera.  

“Mi taj sistem koristimo četiri godine i više, a pošto ste vi već uradili nadogradnju, došli smo kod vas da vidimo kako to funkcioniše”, kaže Sanel Sejfić, sistem administrator BHT-a.  



Radio-televizija BN  uveliko  koristi novu verziju sinedži sistem emitovanja programa, čiju su nadogradnju realizovali još prošle godine. U praksi se pokazalo da ovaj način proizvodnje i emitovanja programa ima ogromne prednosti.  

“Prednosti novog sistema su bolji kvalitet programa, lakše upravljanje samim sadržajem koji se emituje i bolji kvalitet onoga što na kraju dođe do gledalaca. Tehnička podrška je bitna, a svim našim kolegama u BiH i šire naša vrata su širom otvorena”, rekao je Slaven Mićanović, šef Sektora tehnike Radio-televizije BN. 

Delegacija BHT-a obišla je prostorije naše televizije u Bijeljini i upoznala se sa njenim funkcionisanjem. Cilj posjete je da ova saradnja u narednom periodu bude intenzivirana.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Decko

11.12.2019 21:23

Cestitam na kolegijalnosti! I uspijehu BN televizije koja je s vremenom sve gledanija!

ODGOVORITE
Name

Milo

11.12.2019 23:36

Sve cestitke BN televiziji.Nadam se da ce u buducnosti kod vas doci i predstavnici rezimske televizije RTRS da nesto nauce,mada su njihovi mozgovi veoma nerazvijeni i ograniceni.

ODGOVORITE
Name

Nedjeljko

12.12.2019 06:19

Babo ti je ograničen!

Name

I. SARAJEVO

12.12.2019 05:54

Vi ste ispricana prica nekad omiljena tv a sad za saku dolara kriticari iskljucivo svega onoga sto dolazi iz Republike Srpske naravno da treba kritkovati vlast ali ste vi isli daleko od toga podlo i onako kako to znaju vasi zapadni mentori

ODGOVORITE
Name

BL

12.12.2019 09:12

Samo objektivno, nema gore more za vlast koja pociva na bezakonju.