Тужилаштво: При крају истрага о убиству Крунића

У завршној фази је истрага о убиству Славише Крунића из Бањалуке коју спроводи Посебно одјељење Републичког јавног тужилаштва, потврдила је Срни секретар овог тужилаштва Драгица Тојагић.

Република Српска 11.12.2019 | 15:35
Тужилаштво: При крају истрага о убиству Крунића
У Републичком јавном тужилаштву су навели да је истрага интензивна, али нису могли саопштити више детаља о овом случају, који је оквалификован као тешко убиство.

Бањалучки бизнисмен Славиша Крунић и члан његовог обезбјеђења Жарко Павловић су убијени, а возач Горан Илић тешко рањен 22. априла у близини Крунићевог имања у Гламочанима, код Лакташа.

Досадашњом истрагом утврђено је да су директни извршиоци злочина Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић, који је убијен у размјени ватре са Крунићевим обезбјеђењем. 

Емилио Балдо из Лакташа осумњичен је да је био осматрач и дојављивач током атентата, односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо кући.

Некадашњи радник “Сектор секјуритија” Родољуб Гајић из Бањалуке осумњичен је да је помогао у извршењу злочина тако што је одавао информације о кретању и обезбјеђењу Крунића.

Поједини медији раније су објавили да ће оптужница у овом случају највјероватније бити подигнута до 10. јануара.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Реп Српска наса

11.12.2019 14:43

У Републици Српској убице не одговарају. Наредио Милорад Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

11.12.2019 15:48

управи си , многи су таквога мишљења !

Name

Хамис

11.12.2019 20:23

И остаце записано и пресудјено да су га убила тројица наркомана зато сто им није платио пиво пред продавницом , страсно

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

12.12.2019 08:01

Залосно и јадно оде такав цовјек убисе га низасто јер је био цовјек великог срца помагао радио хранио хиљаде породица и да страда од три будалетине које су примиле лову од кога тузиластво је морало сазнати и засто убисе цовјека коме је сметао таква велицина овдје у овој дрзави је свеједно ко со ста си само ако неком сметас уклони те зато омладина оде СНСД ЦЕ САМ СЕБИ КОМАНДОВАТИ СВИ ЦЕ ОТИЦИ ОВУ НИКУДА НЕВОДИ САМО У ПРОПАСТ

ОДГОВОРИТЕ