Tužilaštvo: Pri kraju istraga o ubistvu Krunića

U završnoj fazi je istraga o ubistvu Slaviše Krunića iz Banjaluke koju sprovodi Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva, potvrdila je Srni sekretar ovog tužilaštva Dragica Tojagić.

Republika Srpska 11.12.2019 | 15:35
Tužilaštvo: Pri kraju istraga o ubistvu Krunića
U Republičkom javnom tužilaštvu su naveli da je istraga intenzivna, ali nisu mogli saopštiti više detalja o ovom slučaju, koji je okvalifikovan kao teško ubistvo.

Banjalučki biznismen Slaviša Krunić i član njegovog obezbjeđenja Žarko Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini Krunićevog imanja u Glamočanima, kod Laktaša.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su direktni izvršioci zločina Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem. 

Emilio Baldo iz Laktaša osumnjičen je da je bio osmatrač i dojavljivač tokom atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Nekadašnji radnik “Sektor sekjuritija” Rodoljub Gajić iz Banjaluke osumnjičen je da je pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i obezbjeđenju Krunića.

Pojedini mediji ranije su objavili da će optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije biti podignuta do 10. januara.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rep Srpska nasa

11.12.2019 15:43

U Republici Srpskoj ubice ne odgovaraju. Naredio Milorad Dodik.

ODGOVORITE
Name

Re,

11.12.2019 16:48

upravi si , mnogi su takvoga mišljenja !

Name

Hamis

11.12.2019 21:23

I ostace zapisano i presudjeno da su ga ubila trojica narkomana zato sto im nije platio pivo pred prodavnicom , strasno

ODGOVORITE
Name

BL

12.12.2019 09:01

Zalosno i jadno ode takav covjek ubise ga nizasto jer je bio covjek velikog srca pomagao radio hranio hiljade porodica i da strada od tri budaletine koje su primile lovu od koga tuzilastvo je moralo saznati i zasto ubise covjeka kome je smetao takva velicina ovdje u ovoj drzavi je svejedno ko so sta si samo ako nekom smetas ukloni te zato omladina ode SNSD CE SAM SEBI KOMANDOVATI SVI CE OTICI OVU NIKUDA NEVODI SAMO U PROPAST

ODGOVORITE