Српске рукометашице одиграле нерешено са Данском!

Женска рукометна репрезентација Србије задржала је шансу да се пласира у квалификације за Олимпијске игре 2020. године, пошто је у Кумамотоу одиграла нерешено са Данском 26:26 (14:11), у последњој утакмици друге фазе такмичења Светског првенства у Јапану.
 
 

Остали спортови 11.12.2019 | 12:24
Српске рукометашице одиграле нерешено са Данском!
Србија је током утакмице имала и седам голова разлике, али је на крају морала да спасава бод. Кристина Лишчевић је 20 секунди пре краја изједначила на 26:26, а Данска је у последњем нападу погодила пречку, па неће играти у квалификацијама.

Српске рукометашице сада чекају исход последњег меча у Групи 1.

Уколико Норвешка савлада Немачку, наше девојке ће бити треће и обезбедиће учешће у квалификацијама за Олимпијске игре, а и бориће се за пето место на Светском првенству са трећепласираним из Групе 2.

Уколико ипак Немице освоје макар бод против Норвешке, Србија ће бити четврта у Групи 1, па ће играти са четвртопласираном селекцијом из Групе 2 за седмо место на свету, последње које води у квалификације за Игре у Токију.

Утакмице за пласман играју се у петак.

Раније данас Холандија се пласирала у полуфинале пошто је победила Јужну Кореју са 40:33.

Холандија је прва у групи са шест бодова, колико има и Норвешка уз меч мање, док Немачка има пет бодова, уз меч мање. Данска има четири бода, а Јужна Кореја два.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар