Srpske rukometašice odigrale nerešeno sa Danskom!

Ženska rukometna reprezentacija Srbije zadržala je šansu da se plasira u kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine, pošto je u Kumamotou odigrala nerešeno sa Danskom 26:26 (14:11), u poslednjoj utakmici druge faze takmičenja Svetskog prvenstva u Japanu.
 
 

Ostali sportovi 11.12.2019 | 12:24
Srpske rukometašice odigrale nerešeno sa Danskom!
Srbija je tokom utakmice imala i sedam golova razlike, ali je na kraju morala da spasava bod. Kristina Liščević je 20 sekundi pre kraja izjednačila na 26:26, a Danska je u poslednjem napadu pogodila prečku, pa neće igrati u kvalifikacijama.

Srpske rukometašice sada čekaju ishod poslednjeg meča u Grupi 1.

Ukoliko Norveška savlada Nemačku, naše devojke će biti treće i obezbediće učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre, a i boriće se za peto mesto na Svetskom prvenstvu sa trećeplasiranim iz Grupe 2.

Ukoliko ipak Nemice osvoje makar bod protiv Norveške, Srbija će biti četvrta u Grupi 1, pa će igrati sa četvrtoplasiranom selekcijom iz Grupe 2 za sedmo mesto na svetu, poslednje koje vodi u kvalifikacije za Igre u Tokiju.

Utakmice za plasman igraju se u petak.

Ranije danas Holandija se plasirala u polufinale pošto je pobedila Južnu Koreju sa 40:33.

Holandija je prva u grupi sa šest bodova, koliko ima i Norveška uz meč manje, dok Nemačka ima pet bodova, uz meč manje. Danska ima četiri boda, a Južna Koreja dva.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar