Градишка: Расвијетљено 97 одсто кривичних дјела

На подручју које покрива Полицијска управа Градишка у новембру мјесецу ове године забиљежено је 38 кривичних дјела, што је дванаест више него у истом мјесецу прошле године. Расвјетљено је 37 или 97 одсто кривичних дјела, речено је у саопштењу са данашње конференције за медије у овој Полицијској управи.

Република Српска 10.12.2019 | 17:41
Градишка: Расвијетљено 97 одсто кривичних дјела
„По непознатом извршиоцу евидентирано је 10 кривичних дјела од којих је чак девет расвјетљено“, рекао је начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић.

Он је додао да је  у извјештајном мјесецу евидентирано и 25 нарушавања јавног реда и мира што је за 7 случајева више у односу на новембар прошле године. Није било нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, односно са 5 и више лица.

Када је ријеч  о безбједноси саобраћаја, начелник Одјељења полиције Дејан Трифковић је рекао да су у прошлом мјесецу биле 54 наобраћајне незгоде или 13 више у односу на исти мјесец претходне године. Начињено је 1524 прекршаја у области безбједности саобраћаја што је близу 500 прекршаја више у односу  на исти мјесец прошле године.

Из саобраћаја је искључено 114 возача, медју којима су предњачила лица у алкохолизираном стању и без ваљаних возачких докумената.

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка оцијењено је као задовољавајуће.

Начелник Бојан Шкорић је апеловао на све градјане да се за предстојеће божићне и новогодишње празнике уздрже од употребе ватреног оружја и иопасних пиротехничких средстава и да не управљају возилима под утицајем алкохола.

Полиција ће предузети појачане мјере и активности како би се у области криминалитета, јавног реда и мира и безбједности саобраћаја  спријечиле негативне  посљедице.

(БН/С.К.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

11.12.2019 06:29

Ахахаах па ни у Ватикану није расвијетљеност 97 %, дај не лупајте висе са тим статистицким показатељима, погледајте стварну слику друштва... Криминал и корупција на сваком кораку, дрзава без иједног инструмента застите градјања, а ви се гадјате неком фол расвијетљеносцу од 97%, смијесни сте!

ОДГОВОРИТЕ