Gradiška: Rasvijetljeno 97 odsto krivičnih djela

Na području koje pokriva Policijska uprava Gradiška u novembru mjesecu ove godine zabilježeno je 38 krivičnih djela, što je dvanaest više nego u istom mjesecu prošle godine. Rasvjetljeno je 37 ili 97 odsto krivičnih djela, rečeno je u saopštenju sa današnje konferencije za medije u ovoj Policijskoj upravi.

Republika Srpska 10.12.2019 | 17:41
Gradiška: Rasvijetljeno 97 odsto krivičnih djela
„Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 10 krivičnih djela od kojih je čak devet rasvjetljeno“, rekao je načelnik Policijske uprave Gradiška Bojan Škorić.

On je dodao da je  u izvještajnom mjesecu evidentirano i 25 narušavanja javnog reda i mira što je za 7 slučajeva više u odnosu na novembar prošle godine. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, odnosno sa 5 i više lica.

Kada je riječ  o bezbjednosi saobraćaja, načelnik Odjeljenja policije Dejan Trifković je rekao da su u prošlom mjesecu bile 54 naobraćajne nezgode ili 13 više u odnosu na isti mjesec prethodne godine. Načinjeno je 1524 prekršaja u oblasti bezbjednosti saobraćaja što je blizu 500 prekršaja više u odnosu  na isti mjesec prošle godine.

Iz saobraćaja je isključeno 114 vozača, medju kojima su prednjačila lica u alkoholiziranom stanju i bez valjanih vozačkih dokumenata.

Stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška ocijenjeno je kao zadovoljavajuće.

Načelnik Bojan Škorić je apelovao na sve gradjane da se za predstojeće božićne i novogodišnje praznike uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i iopasnih pirotehničkih sredstava i da ne upravljaju vozilima pod uticajem alkohola.

Policija će preduzeti pojačane mjere i aktivnosti kako bi se u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i bezbjednosti saobraćaja  spriječile negativne  posljedice.

(BN/S.K.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ja

11.12.2019 06:29

Ahahaah pa ni u Vatikanu nije rasvijetljenost 97 %, daj ne lupajte vise sa tim statistickim pokazateljima, pogledajte stvarnu sliku društva... Kriminal i korupcija na svakom koraku, drzava bez ijednog instrumenta zastite gradjanja, a vi se gadjate nekom fol rasvijetljenoscu od 97%, smijesni ste!

ODGOVORITE