"Питање да ли бих прихватио сада функцију"

У ДНС-у се нису смириле страсти након што је Предсједиштво странке јуче одлучило да њихов кандидат за позицију министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Зорана Тегелтије буде Драшко Аћимовић као нестраначка личност.

Република Српска 10.12.2019 | 16:37
"Питање да ли бих прихватио сада функцију"
Како сазнајемо, дошло је до подјеле на најмање три фракције, а у суштини се све своди на то да ли у Сарајево треба послати нестраначку личност или неку од перјаница странке која је на протеклим изборима "повукла" велики број гласова за њихове страначке листе. Већина предсједника регионалних одбора и врха странке се нису јављали на телефоне или су нам прекидали везу након што смо им се представили.

Један од ријетких који се јавио је био сам Аћимовић, који нам је признао да је питање да ли би прихватио ову функцију да је знао да ће се о њему писати на овакав начин.

"Веома ми је непријатно, вјерујте ми. Свашта сам о себи 'сазнао'. За све што је о мени писано имам аргументе и документацију. Сад чекам да све ово некако прође па ћемо се с некима можда видјети и на суду због тога што на овај начин провлаче моје име и мој углед кроз блато", рекао је он.

На наше питање да ли је он и даље кандидат ДНС-а, одговорио је да јесте, те да те приче сервирају кругови ван партије, али нам није хтио рећи на кога мисли.

Једини предсједник регионалног одбора ДНС-а који је јуче пристао да с нама разговара је Жељко Лубура, предсједник Одбора сарајевске регије.

Он тврди да свађе и афера нема те да је одлука о Аћимовићу у Предсједништву донесена једногласно.

"Одмах након гласања обавијестили смо све медијске куће и јасно смо рекли да је закључак јединствен. До даљег ми остајемо при том ставу", рекао је Лубура.

Иначе, неки медији су јуче писали да долази до подјеле у ДНС-у, те да странка пуца по шавовима.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Мартин

10.12.2019 16:40

Прогнозе Додика се остварују.Днс пуца по савовима.Бице прелетаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре:

10.12.2019 17:50

Може ли нам неко реци како овај иде у СМ. Као Србин,Хрват,Бошњак или Италијан? Јер иде као из реда “остали”

Name

Ово је Хит

10.12.2019 17:53

ДНС нема људе за функције а ко фол Партија. Павицу јел овај из реда ,остали, и који је он то остали. Шта је Он уопште по националности? Јел то наредба Миле?

ОДГОВОРИТЕ
Name

В И Л И

10.12.2019 18:31

Овом госп. националност је по потреби ( по наруџби). Страшно.

ОДГОВОРИТЕ