"Pitanje da li bih prihvatio sada funkciju"

U DNS-u se nisu smirile strasti nakon što je Predsjedištvo stranke juče odlučilo da njihov kandidat za poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Zorana Tegeltije bude Draško Aćimović kao nestranačka ličnost.

Republika Srpska 10.12.2019 | 16:37
"Pitanje da li bih prihvatio sada funkciju"
Kako saznajemo, došlo je do podjele na najmanje tri frakcije, a u suštini se sve svodi na to da li u Sarajevo treba poslati nestranačku ličnost ili neku od perjanica stranke koja je na proteklim izborima "povukla" veliki broj glasova za njihove stranačke liste. Većina predsjednika regionalnih odbora i vrha stranke se nisu javljali na telefone ili su nam prekidali vezu nakon što smo im se predstavili.

Jedan od rijetkih koji se javio je bio sam Aćimović, koji nam je priznao da je pitanje da li bi prihvatio ovu funkciju da je znao da će se o njemu pisati na ovakav način.

"Veoma mi je neprijatno, vjerujte mi. Svašta sam o sebi 'saznao'. Za sve što je o meni pisano imam argumente i dokumentaciju. Sad čekam da sve ovo nekako prođe pa ćemo se s nekima možda vidjeti i na sudu zbog toga što na ovaj način provlače moje ime i moj ugled kroz blato", rekao je on.

Na naše pitanje da li je on i dalje kandidat DNS-a, odgovorio je da jeste, te da te priče serviraju krugovi van partije, ali nam nije htio reći na koga misli.

Jedini predsjednik regionalnog odbora DNS-a koji je juče pristao da s nama razgovara je Željko Lubura, predsjednik Odbora sarajevske regije.

On tvrdi da svađe i afera nema te da je odluka o Aćimoviću u Predsjedništvu donesena jednoglasno.

"Odmah nakon glasanja obavijestili smo sve medijske kuće i jasno smo rekli da je zaključak jedinstven. Do daljeg mi ostajemo pri tom stavu", rekao je Lubura.

Inače, neki mediji su juče pisali da dolazi do podjele u DNS-u, te da stranka puca po šavovima.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Martin

10.12.2019 17:40

Prognoze Dodika se ostvaruju.Dns puca po savovima.Bice preletaca.

ODGOVORITE
Name

Re:

10.12.2019 18:50

Može li nam neko reci kako ovaj ide u SM. Kao Srbin,Hrvat,Bošnjak ili Italijan? Jer ide kao iz reda “ostali”

Name

Ovo je Hit

10.12.2019 18:53

DNS nema ljude za funkcije a ko fol Partija. Pavicu jel ovaj iz reda ,ostali, i koji je on to ostali. Šta je On uopšte po nacionalnosti? Jel to naredba Mile?

ODGOVORITE
Name

V I L I

10.12.2019 19:31

Ovom gosp. nacionalnost je po potrebi ( po narudžbi). Strašno.

ODGOVORITE