Продужен притвор осумњиченом за убиство Крунића

Врховни суд Републике Српске продужио је притвор Бенедију Ђукановићу из Бањалуке, који је један од осумњичених за убиство бањалучког бизнисмена Славише Крунића и члана његовог обезбјеђења Жарка Павловића, потврђено је Срни у овом суду.

Република Српска 10.12.2019 | 15:29
Продужен притвор осумњиченом за убиство Крунића
"Рјешењем Врховног суда продужен је притвор Бенедију Ђукановићу за још један мјесец и према овом рјешењу притвор може трајати до 12. јануара 2020. године", рекли су у Врховном суду.

Досадашњом истрагом је утврђено да су Бенеди Ђукановић и Жељко Ковачевић, који је убијен у размјени ватре са Крунићевим обезбјеђењем, директни извршиоци злочина.

За учешће у убиству осумњичен је и Емилио Балдо из Лакташа којем је на терет стављено да је био осматрач и дојављивач током извршења атентата, односно да је нападачима дојавио када је Крунић кренуо кући.

Осумњичен је и некадашњи радник "Сектор секјуритија" Родољуб Гајић из Бањалуке, којем је на терет стављено да је осталима помогао у извршењу злочина тако што је одавао информације о кретању и обезбјеђењу Крунића.

Крунић и Павловић су убијени, а возач Горан Илић тешко рањен 22. априла у близини имања бањалучког бизнисмена у Гламочанима код Лакташа.

Истрага о убиству, како су објавили поједини медији, приведена је крају и оптужница у овом случају највјероватније ће бити подигнута до 10. јануара.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Еее

10.12.2019 15:14

А налогодавци???

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГОРЦЕНА

10.12.2019 17:09

Ко су налогодавци стета такав бизнисмен људина помагао и цркве и дјамије цовјек из народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

10.12.2019 22:01

Појео вук магарца

ОДГОВОРИТЕ