Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Krunića

Vrhovni sud Republike Srpske produžio je pritvor Benediju Đukanoviću iz Banjaluke, koji je jedan od osumnjičenih za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i člana njegovog obezbjeđenja Žarka Pavlovića, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

Republika Srpska 10.12.2019 | 15:29
Produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Krunića
"Rješenjem Vrhovnog suda produžen je pritvor Benediju Đukanoviću za još jedan mjesec i prema ovom rješenju pritvor može trajati do 12. januara 2020. godine", rekli su u Vrhovnom sudu.

Dosadašnjom istragom je utvrđeno da su Benedi Đukanović i Željko Kovačević, koji je ubijen u razmjeni vatre sa Krunićevim obezbjeđenjem, direktni izvršioci zločina.

Za učešće u ubistvu osumnjičen je i Emilio Baldo iz Laktaša kojem je na teret stavljeno da je bio osmatrač i dojavljivač tokom izvršenja atentata, odnosno da je napadačima dojavio kada je Krunić krenuo kući.

Osumnjičen je i nekadašnji radnik "Sektor sekjuritija" Rodoljub Gajić iz Banjaluke, kojem je na teret stavljeno da je ostalima pomogao u izvršenju zločina tako što je odavao informacije o kretanju i obezbjeđenju Krunića.

Krunić i Pavlović su ubijeni, a vozač Goran Ilić teško ranjen 22. aprila u blizini imanja banjalučkog biznismena u Glamočanima kod Laktaša.

Istraga o ubistvu, kako su objavili pojedini mediji, privedena je kraju i optužnica u ovom slučaju najvjerovatnije će biti podignuta do 10. januara.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Eee

10.12.2019 16:14

A nalogodavci???

ODGOVORITE
Name

OGORCENA

10.12.2019 18:09

Ko su nalogodavci steta takav biznismen ljudina pomagao i crkve i djamije covjek iz naroda

ODGOVORITE
Name

Romanija

10.12.2019 23:01

Pojeo vuk magarca

ODGOVORITE