Објављен дио оптужнице за убиство Ивановића

Приштински портал Газета Експрес објавио је наводну оптужницу против осумњичених за умјешаност у убиство Оливера Ивановића, а за данас су најавили и изјаву заштићеног свједока.

Србија 10.12.2019 | 11:48
Објављен дио оптужнице за убиство Ивановића
Према тој оптужници, првоосумњичени Недељко Спасојевић, бивши полицајац, својим поступцима олакшао је и обезбиједио пут осумњиченима након извршења убиства.

Полицајци Жарко Јовановић и Драгиша Марковић дозволили су, како се наводи, да се оштете могући докази који су се нашли на лицу мјеста оног дана када је Оливер Ивановић убијен.

Полицајац Раде Басара је сарађивао са “злочиначком групом” коју је организовао Милан Радоичић, од које је добио наређење да прикрије и елиминише све доказе и да се злочин никада не расвјетли. 

Марко Рошић је, како се наводи, пратио Ивановића, а у његовом џипу су нађени докази.

Оливерова секретарица Силвана Арсовић се сумњичи да је помогла извршиоцима јер је знала да су камере испред странке насилно искључене и тако им олакшала да их не сниме током убиства, тврди приштински лист.

Косовско специјално тужилаштво подигло је 2. децембра оптужницу против шест особа – Недељка Спасојевића, Марка Рошића, Драгише Марковића, Жарка Јовановића, Радета Басаре и Силване Арсовић, који се терете за умјешаност у убиство лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића 16. јануара 2018. године.

Спасојевић и Рошић су у притвору од хапшења у новембру прошле године, Басара од октобра ове године, док се остали бране са слободе.

(Тањуг)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

борац

10.12.2019 11:03

Дигла се велика дрека убили га албаци а оно ми браца се униставамо медјусобно.Брука смо ми сами себи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

10.12.2019 11:10

"Раније смо имали државе које су имале своје мафије, имали смо и мафије које су имале своје државе, двадесет први век нам је донео неке за које се више не зна да ли су мафије или државе". С. Нета, мисао...

ОДГОВОРИТЕ