Objavljen dio optužnice za ubistvo Ivanovića

Prištinski portal Gazeta Ekspres objavio je navodnu optužnicu protiv osumnjičenih za umješanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a za danas su najavili i izjavu zaštićenog svjedoka.

Srbija 10.12.2019 | 11:48
Objavljen dio optužnice za ubistvo Ivanovića
Prema toj optužnici, prvoosumnjičeni Nedeljko Spasojević, bivši policajac, svojim postupcima olakšao je i obezbijedio put osumnjičenima nakon izvršenja ubistva.

Policajci Žarko Jovanović i Dragiša Marković dozvolili su, kako se navodi, da se oštete mogući dokazi koji su se našli na licu mjesta onog dana kada je Oliver Ivanović ubijen.

Policajac Rade Basara je sarađivao sa “zločinačkom grupom” koju je organizovao Milan Radoičić, od koje je dobio naređenje da prikrije i eliminiše sve dokaze i da se zločin nikada ne rasvjetli. 

Marko Rošić je, kako se navodi, pratio Ivanovića, a u njegovom džipu su nađeni dokazi.

Oliverova sekretarica Silvana Arsović se sumnjiči da je pomogla izvršiocima jer je znala da su kamere ispred stranke nasilno isključene i tako im olakšala da ih ne snime tokom ubistva, tvrdi prištinski list.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba – Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, koji se terete za umješanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

borac

10.12.2019 11:03

Digla se velika dreka ubili ga albaci a ono mi braca se unistavamo medjusobno.Bruka smo mi sami sebi.

ODGOVORITE
Name

Đorđe

10.12.2019 11:10

"Ranije smo imali države koje su imale svoje mafije, imali smo i mafije koje su imale svoje države, dvadeset prvi vek nam je doneo neke za koje se više ne zna da li su mafije ili države". S. Neta, misao...

ODGOVORITE