Суспензија нема везе са интересима спорта

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин истакао је да је политизована одлука Свјетске антидопинг агенције /ВАДА/ о суспензији Русије са међународних такмичења на четири године.

Свијет 10.12.2019 | 11:24
Суспензија нема везе са интересима спорта
"Тако је било још од времена римског права... Казне не могу бити колективне и не могу се односити на људе који немају никакве везе са одређеним кршењима правила - сви то разумију. Мислим да стручњаци ВАДА то знају", рекао је Путин на конференцији за новинаре у Паризу на крају самита "нормандијске четворке".

Он је изјавио да у основи ове одлуке стоје политички разлози који немају никакве везе са интересима спорта и олимпијског покрета.

"То што лежи на површини и што одмах видим, јесте да нема никаквих претензија према руском Олимпијском националном комитету. Ако према њему нема претензија, држава треба да се такмичи под националном заставом. Тако пише у олимпијској повељи. То значи да је ВАДА прекршила олимпијску повељу", нагласио је руски предсједник.

Извршни комитет ВАДА је саопштио јуче да је Русија изгубила право да организује међународна спортска такмичења и подноси захтјеве за њихову организацију.

Спортисти не могу да учествују ни на олимпијским ни на свјетским смотрама под националном заставом.

(Спутњик)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

У

10.12.2019 12:12

Ционисти и либерали ударају на свету Русију али поломице зубе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

здравко

10.12.2019 13:38

Узимање допинга и хормона у спорту је руски патент и први су га почели користити руси још у времена ссср-а . Ја се тога сјећам још из дјетињства посто сам се доста бавио спортом .Знам да смо се чудили какве су то ружне мушкобањасте Рускиње које увијек побједјују ,тада су руси били веома успјешни у спорту .Прошла су висе та времена.

ОДГОВОРИТЕ