Suspenzija nema veze sa interesima sporta

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin istakao je da je politizovana odluka Svjetske antidoping agencije /VADA/ o suspenziji Rusije sa međunarodnih takmičenja na četiri godine.

Svijet 10.12.2019 | 11:24
Suspenzija nema veze sa interesima sporta
"Tako je bilo još od vremena rimskog prava... Кazne ne mogu biti kolektivne i ne mogu se odnositi na ljude koji nemaju nikakve veze sa određenim kršenjima pravila - svi to razumiju. Mislim da stručnjaci VADA to znaju", rekao je Putin na konferenciji za novinare u Parizu na kraju samita "normandijske četvorke".

On je izjavio da u osnovi ove odluke stoje politički razlozi koji nemaju nikakve veze sa interesima sporta i olimpijskog pokreta.

"To što leži na površini i što odmah vidim, jeste da nema nikakvih pretenzija prema ruskom Olimpijskom nacionalnom komitetu. Ako prema njemu nema pretenzija, država treba da se takmiči pod nacionalnom zastavom. Tako piše u olimpijskoj povelji. To znači da je VADA prekršila olimpijsku povelju", naglasio je ruski predsjednik.

Izvršni komitet VADA je saopštio juče da je Rusija izgubila pravo da organizuje međunarodna sportska takmičenja i podnosi zahtjeve za njihovu organizaciju.

Sportisti ne mogu da učestvuju ni na olimpijskim ni na svjetskim smotrama pod nacionalnom zastavom.

(Sputnjik)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

U

10.12.2019 12:12

Cionisti i liberali udaraju na svetu Rusiju ali polomice zube.

ODGOVORITE
Name

zdravko

10.12.2019 13:38

Uzimanje dopinga i hormona u sportu je ruski patent i prvi su ga počeli koristiti rusi još u vremena sssr-a . Ja se toga sjećam još iz djetinjstva posto sam se dosta bavio sportom .Znam da smo se čudili kakve su to ružne muškobanjaste Ruskinje koje uvijek pobjedjuju ,tada su rusi bili veoma uspješni u sportu .Prošla su vise ta vremena.

ODGOVORITE