У БиХ кишовито, навече сусњежица и снијег

Да­нас се у Републици Српској и Федерацији БиХ очеку­је облачно ври­је­ме, док ће у вечер­њим часо­ви­ма ки­ша пре­ла­зи­ти у су­сњежицу и сни­јег.

Босна и Херцеговина 10.12.2019 | 07:23
У БиХ кишовито, навече сусњежица и снијег
У Републици Српској у јутарњим часовима облачно са кишом у нижим и сусњежицом и снијегом у вишим предјелима. Током дана свјежије него претходних дана, претежно облачно са снијегом на висоравнима, углавном на западу, Сарајевско-романиској регији и на истоку, гдје ће се формирати и сњежни покривач.

Повремено сусњежице и снијега, може бити и у нижим крајевима. Током дана, прво на западу, а до краја дана и у осталим предјелима престанак падавина.

Данас у Федерацији БиХ облачно, у низинама већином киша, а у вишим подручјима снијег. У вечерњим сатима у низинама киша ће прелазити у сусњежицу и снијег. У Херцеговини сутра слаба киша већином прије подне. У другој половини дана једино на сјеверу Херцеговине слабије падавине. На планинама у Херцеговини ће падати слаб снијег.

Вје­тар угла­вном умје­ре­не јачине сје­вер­ног смје­ра. У дру­гој по­ло­ви­ни да­на јак вје­тар се очеку­је у јужним и ју­го­за­па­дним по­дручји­ма.

Тем­пе­ра­ту­ра између 3 и 8°Ц, на ју­гу зе­мље од 8 до 13 сте­пе­ни Цел­зи­ју­са, наведено је у извјештају ХМЗ РС. 

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар