U BiH kišovito, naveče susnježica i snijeg

Da­nas se u Republici Srpskoj i Federaciji BiH očeku­je oblačno vri­je­me, dok će u večer­njim časo­vi­ma ki­ša pre­la­zi­ti u su­snježicu i sni­jeg.

Bosna i Hercegovina 10.12.2019 | 07:23
U BiH kišovito, naveče susnježica i snijeg
U Republici Srpskoj u jutarnjim časovima oblačno sa kišom u nižim i susnježicom i snijegom u višim predjelima. Tokom dana svježije nego prethodnih dana, pretežno oblačno sa snijegom na visoravnima, uglavnom na zapadu, Sarajevsko-romaniskoj regiji i na istoku, gdje će se formirati i snježni pokrivač.

Povremeno susnježice i snijega, može biti i u nižim krajevima. Tokom dana, prvo na zapadu, a do kraja dana i u ostalim predjelima prestanak padavina.

Danas u Federaciji BiH oblačno, u nizinama većinom kiša, a u višim područjima snijeg. U večernjim satima u nizinama kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. U Hercegovini sutra slaba kiša većinom prije podne. U drugoj polovini dana jedino na sjeveru Hercegovine slabije padavine. Na planinama u Hercegovini će padati slab snijeg.

Vje­tar ugla­vnom umje­re­ne jačine sje­ver­nog smje­ra. U dru­goj po­lo­vi­ni da­na jak vje­tar se očeku­je u južnim i ju­go­za­pa­dnim po­dručji­ma.

Tem­pe­ra­tu­ra između 3 i 8°C, na ju­gu ze­mlje od 8 do 13 ste­pe­ni Cel­zi­ju­sa, navedeno je u izvještaju HMZ RS. 

BN TV

Komentari / 0

Ostavite komentar