Ердоган жели да разговара са Путином о Либији

Предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да жели да разговара са предсједником Русије Владимиром Путином о ситуацији у Либији.

Свијет 09.12.2019 | 21:51
Ердоган жели да разговара са Путином о Либији
Ердоган је за телевизију ТРТ рекао да жели да са Путином разговара телефоном, прије него што се с њим састане 8. јануара у Истанбулу.

"Наш састанак са господином Путином биће одржан 8. јануара у Истанбулу, гдје ће се одржати и церемонија покретања 'Турског тока'. Међутим, волио бих да телефоном разговарамо прије састанка, како бисмо разговарали о Либији и ситуацији у вези са /командантом Либијске народне армије Халифом/ Хафтаром", истакао је он.

Ердоган је изразио наду да ће Путин преиспитати свој став у вези са Хафтаром, уз упозорење да постоји ризик да се Либија претвори у "нову Сирију", јавио је ТАСС.

Турски лидер додао је да је Анкара спремна да пошаље војску у Либију уколико то буде захтијевала Влада националног јединства, коју подржавају УН.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Дрекавац

09.12.2019 23:39

Убише им пилота, убише им амбасадора у сред Анкаре. А Руси ћуте и испуњавају Турцима жеље, да их сад мало упетљају и у Либију. Све то Турчин добија инструкције из Брисела, којим командује САД. Путин би требао да све билатералне односе одржи само на скупој продаји тог плина Турцима и да наплати све оно што су одрађивали за америчке прљаве интересе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

10.12.2019 10:27

Оном јадном народу у Либији, још само ви требате. И онда су право наје..ли.

Name

Саса

10.12.2019 12:20

Овај Турчин не зна куд гони за сто лира у сто вира.

ОДГОВОРИТЕ