Erdogan želi da razgovara sa Putinom o Libiji

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da želi da razgovara sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji u Libiji.

Svijet 09.12.2019 | 21:51
Erdogan želi da razgovara sa Putinom o Libiji
Erdogan je za televiziju TRT rekao da želi da sa Putinom razgovara telefonom, prije nego što se s njim sastane 8. januara u Istanbulu.

"Naš sastanak sa gospodinom Putinom biće održan 8. januara u Istanbulu, gdje će se održati i ceremonija pokretanja 'Turskog toka'. Međutim, volio bih da telefonom razgovaramo prije sastanka, kako bismo razgovarali o Libiji i situaciji u vezi sa /komandantom Libijske narodne armije Halifom/ Haftarom", istakao je on.

Erdogan je izrazio nadu da će Putin preispitati svoj stav u vezi sa Haftarom, uz upozorenje da postoji rizik da se Libija pretvori u "novu Siriju", javio je TASS.

Turski lider dodao je da je Ankara spremna da pošalje vojsku u Libiju ukoliko to bude zahtijevala Vlada nacionalnog jedinstva, koju podržavaju UN.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Дрекавац

09.12.2019 23:39

Убише им пилота, убише им амбасадора у сред Анкаре. А Руси ћуте и испуњавају Турцима жеље, да их сад мало упетљају и у Либију. Све то Турчин добија инструкције из Брисела, којим командује САД. Путин би требао да све билатералне односе одржи само на скупој продаји тог плина Турцима и да наплати све оно што су одрађивали за америчке прљаве интересе.

ODGOVORITE
Name

Banjalučanin

10.12.2019 10:27

Onom jadnom narodu u Libiji, još samo vi trebate. I onda su pravo naje..li.

Name

Sasa

10.12.2019 12:20

Ovaj Turčin ne zna kud goni za sto lira u sto vira.

ODGOVORITE