Власт Српске намјешта услове за безготовинско клађење

Власт у Српској, након што је одабрала стратешког партнера за организовање електронских игара на срећу, а које је претходно кроз Закон о играма на срећу узела кладионицама, спрема се да у посао вриједан на десетине милиона марака укључи и једну компанију из Републике Српске и тако затвори пословни круг, сазнаје портал ЦАПИТАЛ.

Република Српска 09.12.2019 | 19:58
Власт Српске намјешта услове за безготовинско клађење
Задатак тог, за сада јавности непознатог предузећа биће да успостави и организује систем електронског плаћања гдје би преко ваучера, бонова, електронског или дигиталног новца, паметних телефона и слично играчи вршили уплате.

Према најновијем и допуњеном Правилнику о приређивању интернет игара на срећу, а који ће на снагу ступити почетком наредне седмице, у тим играма уплате су дозвољене само безготовинским путем.

Занимљиво је да се у правилнику нигдје не спомиње расписивање било каквог јавног позива што указује на то да “Лутрија РС” и ресорно министарство у овом случају не желе надметање како би дошли до што квалитетнијег сарадника.

Наиме, за то ће бити довољно и одобрење Министарства финансија, а које се издаје на основу испуњених одређених услова и то на рок од пет година са могућношћу продужења.

Услови су да предузеће има сједиште у Републици Српској као и да у посљедњој години има промет од посредовања у плаћању у играма на срећу од најмање пет милиона марка.

“Посредник у плаћању не може истовремено бити приређивач игара на срећу”, наводи се у Правилнику који је Министарство финансија донијело на приједлог директора Републичке управе за игре на срећу.

Подсјећамо, скупштина акционара „Лутрије Републике Српске“ је недавно дала „зелено свјетло“ директору Рајку Радовановићу да са компанијом „Цасино Аустриа ВЛТ“ из Швајцарске потпише уговор о оснивању заједничког предузећа које ће носити назив „Електронска видео лутрија (ЕВЛ)“.

Према подацима Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) РС то предузеће је регистровано у Гундулићевој улици у Бањалуци на броју 24. а његов заступник је Горан Шаула.

Иначе, како је портал ЦАПИТАЛ раније писао игре на срећу биће реализоване путем фирме “Кено” и истоимене телевизије која је недавно основана и смјештена такође у Гундулићевој улици само неколико бројева даље од  ЕВЛ-а, тачније у згради Алтернативне телевизије.

На челу овог предузећа је Дарко Милуновић, бивши савјетник Жељке Цвијановић, а садашњи директор за економске и финансијске послове “Електропривреде Републике Српске”.

Удио у овом послу има и Јеленко Лолић, сувласник предузећа “Финанц” а чија је основна дјелатност годинама посредовање у продаји електронских допуна за мобилне телефоне.

“Финанц” посједује на више од четири хиљаде апарата за електронске допуне и сопствене самоуслужне уређаје, који би били идеални за ову врсту посла, јер би се тако искористила већ изграђена инфраструктура.

Управо зато многи, додуше незванично виде Лолића као новог партнера “Лутрије” у овом послу.  Потврду смо данас покушали добити и од њега самог али на телефонске позиве нашег портала није одговарао.

Портал ЦАПИТАЛ је недавно писао о лобирању, сумњивим пословима власти са још сумњивијим партнерима из иностранства, жестокој маркетиншкој антикампањи очајних кладионичара и другим закулисним радњама које се односе на посао око електронских игара на срећу.

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Сву

09.12.2019 22:03

ту банду треба похапсити, затворити и имовину одузети и вратити народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.12.2019 00:08

Опет љубомора и комплекс?

Name

Огавно

10.12.2019 00:28

Огавно је да наса тзв дрзава нема ста да ради у одбрани националних интереса него да организује коцкање народа. Бесраман бандитлук је гурати тај пројекат кроз Народну скупстину. Ово сто ради Зељкица и Клеотоман је преврсило све границе.

Name

Жујка

10.12.2019 03:37

Веома перфидан план да се и онако осиромашеном народу извуче још нека маркица.

Name

борац

10.12.2019 03:47

Не вец треба лијецити оне који се кладе.На бингу добија само организатор.

Name

Ово

09.12.2019 22:16

Ово је страсно легална пљацка народа!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изгледа

09.12.2019 22:18

Изгледа да це бити висе самоубистава и развода! Страсно!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иван

09.12.2019 22:25

Све од сиротиње дајмо богатима..мислим на новац ! Гдје је сада наса СПЦ-а?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гру

09.12.2019 22:49

Ајде коцкање, то ме И не интересује.... Људи годинама Пуне неције дзепове коцкајуци се а вецина се воза у гепеку. Него, прије пар Дана имам занимљив дијалиог са познаником.... Казе, десет година нисам гкедао И цитао вијести.... Имао грипу И улетио у порталс свих врста...... Напустио посао у електродистрибуцији И изгањао папире као инг електротехнике ..... И ја на паузи од јебених 30 минута...... Контам, а ја цитам ово хиљаду година И једем свој зелудац..... И стварно, мислим да пола становниства не прати, брани јадан, своју страну а појма нема ни ста његови раде. Јер да знају, ујутру би били немири на улицама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

10.12.2019 05:36

Ма то су лази. Немогуце је да се наса постена власт бави криминалом. Па нарид никад не би гласао за лопове јер је нас народ постен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иво

06.02.2020 00:23

Ево сад играм у Дуга.. кафиц козлук само гутају паре узмем 10 случајних ни марку не дају 90км узели само дали 6 марака закљуцали га чим 23 цаса закљуцаки га ово је народе превара превара велика не играјте дзубради само отимају краду ово је пљацка поздрав

ОДГОВОРИТЕ