Сарајево: Укинуто "Упозорење" за ваздух

Влада Кантона Сарајево је данас на ванредној телефонској сједници донијела Одлуку о укидању епизоде “Упозорење“ повећаних концентрација загађујућих материја у ваздуху у свим зонама Кантона Сарајево, у којима се примјењује План интервентних мјера у случајевима прекомјерне загађености зрака у КС.

Босна и Херцеговина 09.12.2019 | 18:05
Сарајево: Укинуто "Упозорење" за ваздух
Подсјећамо да је Влада Кантона Сарајево, на основу Плана, на ванредној сједници одржаној у суботу 07. децембра ове године прогласила поменуту епизоду.

Ову Одлуку је Влада донијела на основу чињенице да је забиљежен пад концентрације загађујућих материја те узимајући у обзир временску прогнозу Федералног хидрометеролошког завода који најављује дестабилизацију времена од сутра, 10. децембра. 

Истовремено, с обзиром на то да су се током дана задржале повишене вриједности изнад граничних и до 15:00 сати износе Вијећница 22,62, Отока 90,67 и Илијаш 156,91µг/м3, Стручно тијело за координацију и надзор Плана интервентних мјера у случајевима прекомјерне загађености зрака у Кантону Сарајево је одлучило да на снази остаје епизода “Приправност“ у свим зонама КС у којима се примјењује наведени план.

(Клиx)

Коментари / 0

Оставите коментар