Парламент Српске наредне седмице о буџету за 2020.

Колегијум Народне скупштине Републике Српске заказао је за понедјељак 16. децембра посебну скупштинску сједницу. Једна од тачака дневног реда Приједлог буџета Српске за наредну годину од 3,425 милијарди КМ.

Република Српска 09.12.2019 | 15:15
Парламент Српске наредне седмице о буџету за 2020.
На посебној сједници Парламента Српске требало би да буде разматран Приједлог програма економских реформи за период 2020-2022.година којим је дефинисано 18 структурних мјера у оквиру осам реформских области. Поред ове, расправљаће се  о још 6 тачака дневног реда.

„Приједлог буџета РС за 2020.годину, Приједлог Закона о извршењу буџета за 2020.годину, приједлог закона о измјенама закона о доприносима, приједлог одлуке о износу гаранције која може издат РС у 2020.години,. приједлог одлуке о дугорочном задуживању РС за 2020 и приједлог одлуке о краткорочном задуживању РС емисијом трезорских записа за 2020.годину“, рекао је Недељко Чубриловић, предсједник НС РС.

С друге стране, опозиција сматра да је о свим наведеним тачкама требало да се расправља у редовној процедури и да овакав буџет није примјерен времену у коме се налази Република Српска. 

„Циљ буџета коју предлаже ова ненародна власт је да се само секта задржи на власти и да они наставе пунити своје приватне џепове а све остало није важно овде грађани нису важни. Имамо ситуацију да се за јавни сектор одваја 100 милона КМ и за хеликоптер 70 милиона, а за реални сектор односно пољопривредне подстицаје само 4 милиона марака, то је однос снага и однос ненародне власти према грађанима РС и реалном сектору“, истиче Миладин Станић, шеф клуба посланика СДС-а у НСРС.  

Осма посебна сједница биће одржана 16.децембра са почетком у 12 часова.



БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар