Умјесто марака за запрежна кола дали динаре

Припадници Полицијске станице Србац јуче су након брзе и ефикасне акције идентификовали и лишили слободе Нихада Аљића из Вукосавља под постоји сумњом да је починио кривично дјело „Превара“, саопштрено је из Полицијске управе Градишка.

Република Српска 09.12.2019 | 14:15
Умјесто марака за запрежна кола дали динаре
Полицијској станици у Српцу јуче око 12,40 часова обратио се Лука Новаковић из Расавца код Српца тврдећи да су му тога дана на кућну адресу дошла два лица и од њега купила запрежна кола и још неке старе ствари . Умјесто 150 конвертибилних марака, они су дали 150 динара и брзо се удаљили у непознатом правцу. Умјесто марака,  неопрезни Новаковић је добио динаре, а да зло буде веће купцу је чак вратио кусур 50 марака.

Већ у 15 часова након пријаве,  полицијијски службеници  су успјели да у Кобашу  пронадју и лише слободе Нихада Аљића (30)  из Вукосавља  који се бави откупом жељеза под сумњом да је извршио ово кривично дјело .  Након саслушања  од осумњиченог су  одузети предмети купљени преваром и враћени власнику.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука,  који је наложио да се након комплетирања предмета поднесе извјештај за почињено кривично дјело.

Из Полицијске управе Градишка апелују на све  градјане да се заштите од оваквих или сличних  кривичних дјела, те да , уколико примјете  лица која се баве  било каквим видом превара, да одмах обавијесте  најближу полицијску станицу  позивом на број 122.

(БН/С.К.)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Милија

09.12.2019 13:31

Додиков гласац, никад у зивоту није видио новцаницу од 200 КМ. Нити це је видјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

09.12.2019 15:44

хахахаха, прејак коментар.

Name

В И Л И

10.12.2019 13:16

Бандит, преварио човјека ( познајем га) који има близу 90 година.

ОДГОВОРИТЕ