Umjesto maraka za zaprežna kola dali dinare

Pripadnici Policijske stanice Srbac juče su nakon brze i efikasne akcije identifikovali i lišili slobode Nihada Aljića iz Vukosavlja pod postoji sumnjom da je počinio krivično djelo „Prevara“, saopštreno je iz Policijske uprave Gradiška.

Republika Srpska 09.12.2019 | 14:15
Umjesto maraka za zaprežna kola dali dinare
Policijskoj stanici u Srpcu juče oko 12,40 časova obratio se Luka Novaković iz Rasavca kod Srpca tvrdeći da su mu toga dana na kućnu adresu došla dva lica i od njega kupila zaprežna kola i još neke stare stvari . Umjesto 150 konvertibilnih maraka, oni su dali 150 dinara i brzo se udaljili u nepoznatom pravcu. Umjesto maraka,  neoprezni Novaković je dobio dinare, a da zlo bude veće kupcu je čak vratio kusur 50 maraka.

Već u 15 časova nakon prijave,  policijijski službenici  su uspjeli da u Kobašu  pronadju i liše slobode Nihada Aljića (30)  iz Vukosavlja  koji se bavi otkupom željeza pod sumnjom da je izvršio ovo krivično djelo .  Nakon saslušanja  od osumnjičenog su  oduzeti predmeti kupljeni prevarom i vraćeni vlasniku.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka,  koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta podnese izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Iz Policijske uprave Gradiška apeluju na sve  gradjane da se zaštite od ovakvih ili sličnih  krivičnih djela, te da , ukoliko primjete  lica koja se bave  bilo kakvim vidom prevara, da odmah obavijeste  najbližu policijsku stanicu  pozivom na broj 122.

(BN/S.K.)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milija

09.12.2019 13:31

Dodikov glasac, nikad u zivotu nije vidio novcanicu od 200 KM. Niti ce je vidjeti.

ODGOVORITE
Name

:D

09.12.2019 15:44

hahahaha, prejak komentar.

Name

V I L I

10.12.2019 13:16

Bandit, prevario čovjeka ( poznajem ga) koji ima blizu 90 godina.

ODGOVORITE