Код Србина у Лисабону на бурек долази Роналдо

У традиционалном избору престижног британског магазина “Моноцле” за 2017. годину ресторан из Лисабона проглашен је за најбољи на свету, а власник и главни шеф овог ресторана је Србин, избеглица из Сарајева, Љубомир Станишић, који се једног дана из изнајмљеног београдског собичка који је делио са мајком и сестром са 200 позајмљених марака у џепу, отиснуо на пут у бели свет, пише СербианТимес.

Свијет 09.12.2019 | 14:10
Код Србина у Лисабону на бурек долази Роналдо
Са ранцем на леђима пут га води преко Мађарске, Холандије, Шпаније, све до Лисабона.

Данас је Љубомир једна од највећих звезда светске кулинарске сцене, његова емисија “Папа километрос” годинама је била међу најгледанијим на каналу “24китцхен”, уз специјале звезда попут Џејмија Оливера и покојног Ентонија Бурдејна, иначе Љубиног великог пријатеља.

Власник је неколико ресторана и два хотела, у Лисабону и у Африци. У његовом “100 Манеирас”-у специјалитете су пробале многе познате личности, попут Кристијана Роналда, Роберта Де Нира, Монике Белучи, Џона Малковича, Мадоне…



На менију његовог ресторана су свима нама добро познати специјалитет.

"Бурек сам убацио за моју душу, а онда се испоставило да је постао главни хит. Португалци су одлепили. И Роналдо, мој добар пријатељ, обожава босански бурек. Често овде свраћа, увек када долази у Португал. Наших је овде мало, дођу понекад ови фудбалери што играју за Бенфику. “Дај брате нешто наше!” – а ја им онда сервирам бурек", прича Љубомир.

(Курир.рс/Сербиантимес.инфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

сарајлија

09.12.2019 13:42

а ко га отјера из Сарајева?

ОДГОВОРИТЕ
Name

АК

09.12.2019 22:28

Сигурно Срби агресори!