ФБИ: Пуцњава у бази на Флориди је тероризам

ФБИ третира фаталну пуцњаву у морнаричкој бази на Флориди, коју је извео студент ваздухопловства из Саудијске Арабије, као терористички акт, саопштила је та агенција.

Свијет 08.12.2019 | 21:18
ФБИ: Пуцњава у бази на Флориди је тероризам
Утврђено је гдје се налазе сви међународни студенти у бази Пенсакола, није било хапшења, а заједница се не налази под непосредном пријетњом, рекла је специјална агенткиња Рејчел Л. Рохас на конференцији за новинаре.

Саудијски заповједник наредио је свим студентима из земље да остану на једној локацији у бази, додали су званичници на конференцији за новинаре.

Уз то, власти вјерују да је нападач на друштвеним медијима писао објаве у којима је говорио о америчкој подршци Израелу и оптужио Американце да су анти-муслимани, рекао је амерички званичник за АП.

Истражитељи такође верују да је нападач посјетио Њујорк Сити, укључујући Рокфелер Центар, неколико дана прије пуцњаве и да раде на утврђивању сврхе путовања, рекао је званичник који је желио да остане анониман.

ФБИ и други рекли су да покушавају да утврде да ли је нападач, потпоручник Мохамед Алшамрани (21) из Краљевског Саудијског ратног ваздухопловства, дјеловао сам. Алшамрани је био студент ваздухопловства у Пенсаколи, гдје се страни војници редовно обучавају у САД.

Сједињене Државе затражиле су помоћ саудијских званичника, док они покушавају да прикупе податке о нападачу и његовом мотиву.

Алшамрани је отворио ватру у учионици у бази, убивши три особе и ранивши два шерифова замјеника, једног у руку, а другог у кољено, прије него што га је један од њих убио. Још осам особа је повријеђено.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар