Дијете задобило тешке повреде током санкања

Данас се на Бјелашници у поподневним сатима догодила несрећа када је дјевојчица током санкања пала и ударила главом од камен након чега је изгубила свијест. Убрзо је превезена на Клинику ургентне медицине у Сарајеву гдје су јој констатоване теже повреде.

Босна и Херцеговина 08.12.2019 | 18:13
Дијете задобило тешке повреде током санкања
Како су рекли очевици, на мјесту несреће пола сата није било представника ЗОИ-ја ‘84, а на возило хитне помоћи се такође чекало око пола сата јер је долазило из центра Сарајева.

Како је потврдио директор ЈУ Завод за хитну медицинску помоћ Кантона Сарајево Адем Залихић, дјевојчица је задобила фрактуру лобање, имала је крварење из ушију те су јој и остали дијелови тијела били лошем стању.

– Суштина приче је да се у Кантону Сарајево организују разни културни и спортски догађаји без присуства хитне помоћи што је само по себи противзаконито. На Бјелашници нису обезбиједили возило хитне помоћи и то је грешка организатора – казао је Залихић.

Он је такође рекао да су дјевојчицу морали хитно оперисати. 

– Мораћемо дјевојчици отворити главу. Ја сам их још у августу прошле године упозоравао када је преминуо један момак усљед предозирања због тога што је горе било дивље обезбјеђење које није знало пружити адекватну помоћ. Дакле, за несрећу је крив неко ко није осигурао адекватно обезбјеђење горе – додао је Залихић.

Дјевојчица је тренутно под надзором љекара на интензивном одјељењу Неурохируршке клинике на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

Љекари ће у наредном периоду пратити здравствено стање повријеђене дјевојчице што ће одредити даљи ток лијечења.

Из предузећа ЗОИ'84 нико се, још увијек, није огласио.

(Клиx)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рус

08.12.2019 20:01

Данас на Јахорини лијепо вријеме .Пуно гостију преетезно из ИСарајева и федеералног Сарајева. Стазе урадене добра угодност свак цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.12.2019 21:24

Из Сарајева пуно гостију наравно јер Са.је комплет град у Федерацији, а теби ако је Соколац , Мокро, Пале и Лукавица Са.онда ок , у сваком случају нека се нешто дешава позитивно. Бјелашница и Игман пуни београдјана , као и цијела Лукавица , све је то позитива и бит це пара

Name

Васке

09.12.2019 00:51

Молим се за дијевојцицу и надам се да це све бити добро

ОДГОВОРИТЕ