Dijete zadobilo teške povrede tokom sankanja

Danas se na Bjelašnici u popodnevnim satima dogodila nesreća kada je djevojčica tokom sankanja pala i udarila glavom od kamen nakon čega je izgubila svijest. Ubrzo je prevezena na Kliniku urgentne medicine u Sarajevu gdje su joj konstatovane teže povrede.

Bosna i Hercegovina 08.12.2019 | 18:13
Dijete zadobilo teške povrede tokom sankanja
Kako su rekli očevici, na mjestu nesreće pola sata nije bilo predstavnika ZOI-ja ‘84, a na vozilo hitne pomoći se takođe čekalo oko pola sata jer je dolazilo iz centra Sarajeva.

Kako je potvrdio direktor JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo Adem Zalihić, djevojčica je zadobila frakturu lobanje, imala je krvarenje iz ušiju te su joj i ostali dijelovi tijela bili lošem stanju.

– Suština priče je da se u Kantonu Sarajevo organizuju razni kulturni i sportski događaji bez prisustva hitne pomoći što je samo po sebi protivzakonito. Na Bjelašnici nisu obezbijedili vozilo hitne pomoći i to je greška organizatora – kazao je Zalihić.

On je takođe rekao da su djevojčicu morali hitno operisati. 

– Moraćemo djevojčici otvoriti glavu. Ja sam ih još u avgustu prošle godine upozoravao kada je preminuo jedan momak usljed predoziranja zbog toga što je gore bilo divlje obezbjeđenje koje nije znalo pružiti adekvatnu pomoć. Dakle, za nesreću je kriv neko ko nije osigurao adekvatno obezbjeđenje gore – dodao je Zalihić.

Djevojčica je trenutno pod nadzorom ljekara na intenzivnom odjeljenju Neurohirurške klinike na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Ljekari će u narednom periodu pratiti zdravstveno stanje povrijeđene djevojčice što će odrediti dalji tok liječenja.

Iz preduzeća ZOI'84 niko se, još uvijek, nije oglasio.

(Klix)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rus

08.12.2019 20:01

Danas na Jahorini lijepo vrijeme .Puno gostiju preetezno iz ISarajeva i fedeeralnog Sarajeva. Staze uradene dobra ugodnost svak cast.

ODGOVORITE
Name

re

08.12.2019 21:24

Iz Sarajeva puno gostiju naravno jer Sa.je komplet grad u Federaciji, a tebi ako je Sokolac , Mokro, Pale i Lukavica Sa.onda ok , u svakom slučaju neka se nešto dešava pozitivno. Bjelašnica i Igman puni beogradjana , kao i cijela Lukavica , sve je to pozitiva i bit ce para

Name

Vaske

09.12.2019 00:51

Molim se za dijevojcicu i nadam se da ce sve biti dobro

ODGOVORITE