Густа магла и смог: Отказани летови у Сарајеву

Због густе магле и смога, отказани су сви летови са Међународног аеродрома у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 08.12.2019 | 17:02
Густа магла и смог: Отказани летови у Сарајеву
Како се наводи на страници сарајевског аеродрома, летови из Истанбула и Берлина нису слетјели у Сарајево, а поред тога је отказано и слијетање летова из Будимпеште, Минхена, Београда, Беча, Ријада и Загреба.

Подсјетимо, стручно тијело за координацију и надзор Плана интервентних мјера у случајевима прекомјерне загађености ваздуха у Кантону Сарајево данас предлаже Влади КС да задржи на снази другу епизоду „Упозорење“ у свим зонама из поменутог плана.

Иако су показатељи мјерења загађујућих твари у ваздуху на подручју Кантона Сарајево јуче забиљежили прекорачење концентрације за ПМ10 на аутоматској станици Вијећница од 337 µг/м3, а што је достигнут праг за предлагање проглашења треће епизоде „Узбуна“ – 300 µг/м3, ово стручно тијело, због чињеница да остале станице нису показале прекорачења за проглашење поменуте епизоде, као и да од јутрос сви анализатори биљеже значајно смањење измјерених концентрација ПМ10, предлаже задржавање претходно проглашене епизоде „Упозорење“. 

Додатни разлог проналазе и у чињеници да се, према временској прогнози Федералног хидрометеролошког завода, у уторак очекује промјена времена, са падавинама и слабим вјетром.

Сарајево је овог викенда било међу десет најзагађенијих градова свијета, према подацима странице Аир Висуал.

(Н1)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Топловод

08.12.2019 16:06

Забранити угаљ као енергент и увести рестрикције за возила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

08.12.2019 18:44

Треба избацити у цијелој БиХ аута старија од 10 г., уклонити их трајно, забранити ложење , увести плин, гријање на струју и ријешено. Забранити сјечу сума које су плућа свих нас, ја се гријем на струју на конвекторе, супер грију, не троше пуно струје, естетски лијепу а нема прљавштине. Овакав вид ложења као код нас гдје људи лозе све сто стигну и убијају нас свију, давни је у свијету забрањен. Аутомобили , нпр.у Сарајеву је 250.000 возила, па то је да сваки становник оболи од гасова, зато треба и то питање ријешити , старост возила , камиона, аутобуса, техничке прегледе, дозволити да се увозе возила стара маx 4 године са еуро 6 моторима, а сва аута старија од 10 г.уклонити а народу дати прилику да при увозу 4 г.од такве одлуке могу се увозити возила без плаћања пореза, ово сто се у БиХ вози је европски отпад и смеће због којег народ оболијева од карцинома и др.болести.

Name

Јоја

08.12.2019 17:18

Омогуците народу да користи плин ...

ОДГОВОРИТЕ