Свечано отворена нова скијашка сезона

"Пустили смо у рад нови лифт капацитета 1. 200 скијаша на сат, урадили освјетљење на дужини од пет километара и захваљујући ски-лифту `Сидро` омогућено је ноћно скијање на цијелој стази Пољице. Систем за вјештачко осњеживање је у погону, урадили смо ново језеро, тако да смо задовољни урађеним инвестицијама", навео је Љевнаић.

Република Српска 07.12.2019 | 20:26
Свечано отворена нова скијашка сезона
Он каже да ће сада бити растерећена гужва на шестосједу Пољице, те да се новом стазом која је покривена системом за осњежавање може спустити до почетне станице гондоле, која је отворена прије седам дана.

Љевнаић је истакао да је Јахорина највећи бисер Републике Српске, те да су све успјели да реализују захваљујући Влади Српске и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек рекао је да је енглески лист "Гардијан" прогласио Јахорину за једну од 10 најбољих ски-центара у Европи.

Он истиче да ће током љетне туристичке сезоне Јахорина бити најпосјећенији центар у југисточној Евопи.

"Испунили смо обећања да ће Јахорина бити туристичка дестинација и планирамо доста инвестиција за љето које су већ спремне. Многа изненађења нас чекају", истакао је Елек.

Бернард Кершбаум, представник компаније "Допелмаyр" која се бави инсталацијом ски-лифтова, рекао је да им је ово први пројекат у БиХ, а ски-лифт "Сидро" ће бити лак за одржавање и требало би да траје 40 година.

Уручујући поклон директору Олимпијског центра "Јахорина", он је рекао да ова планина има сјајан потенцијал и да се надају будућим заједничким пројектима.

У оквиру свечаног отварања ски-сезоне вечерас ће на Јахорини концерт одржати свјетски позната музичка звијезда Брајан Фери.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Бања Лука

07.12.2019 19:33

Па ста год се догоди..отвори..сезона.пут..пјесацка стаза..зебра..дрво засади..цвјет исцвјета....клозет се постави...аве захваљујуци баји из пресједниатва БиХ....па.има ли ист у овом ентитету без њега...а ато су пропала сва предузеца...сто одосе људи..сто покрадесе милионе и трилионе...за то је крива увјек опозиција вец 20 година..ма докле висе ..доаадили ате и богу и народу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бајлаг

07.12.2019 23:27

Има мора Баја одредит која це се слава славит,па није ово Дзамахирија.

Name

Ре

08.12.2019 06:47

Прије пар дана сам писао да би и ја могао тако да водим Јахорину и да ту нема способности мен. и он данас каже да се све реализовало захваљујући влади и МД а они тако што су задужили овај народ и све то припремају за неког за пар година а преднама је то и врло брзо ће изаћи на видјело, само секта тако ради удружено и подржавају једни друге.

Name

ре

08.12.2019 09:44

Није Ти ваљда криво што је Јахорина успела највише у региону.

Name

Ре БЛ

08.12.2019 10:07

Само се неком сређује за продају , толике паре улагати и брзо добијати новац владе РС води само према томе а само избацују губитке.

Name

Сарајлија ал прави

07.12.2019 21:50

Надамо се да це зима бити топла и без снијега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сто

09.12.2019 10:05

Да мање угља потросис

Name

Захвали се Елеку..

09.12.2019 08:58

Те велике лифтове, гондоле, жичаре и просто по скијашки жице, како их већ зову, могли би назвати по имену српског члана. Или неког из ближе његове фамилије. Да се не заборави, да остане у аманет у сјећање. Да га по добру спомињу будући и садашњи и нараштаји, генерације које долазе.

ОДГОВОРИТЕ