Svečano otvorena nova skijaška sezona

"Pustili smo u rad novi lift kapaciteta 1. 200 skijaša na sat, uradili osvjetljenje na dužini od pet kilometara i zahvaljujući ski-liftu `Sidro` omogućeno je noćno skijanje na cijeloj stazi Poljice. Sistem za vještačko osnježivanje je u pogonu, uradili smo novo jezero, tako da smo zadovoljni urađenim investicijama", naveo je Ljevnaić.

Republika Srpska 07.12.2019 | 20:26
Svečano otvorena nova skijaška sezona
On kaže da će sada biti rasterećena gužva na šestosjedu Poljice, te da se novom stazom koja je pokrivena sistemom za osnježavanje može spustiti do početne stanice gondole, koja je otvorena prije sedam dana.

Ljevnaić je istakao da je Jahorina najveći biser Republike Srpske, te da su sve uspjeli da realizuju zahvaljujući Vladi Srpske i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek rekao je da je engleski list "Gardijan" proglasio Jahorinu za jednu od 10 najboljih ski-centara u Evropi.

On ističe da će tokom ljetne turističke sezone Jahorina biti najposjećeniji centar u jugistočnoj Evopi.

"Ispunili smo obećanja da će Jahorina biti turistička destinacija i planiramo dosta investicija za ljeto koje su već spremne. Mnoga iznenađenja nas čekaju", istakao je Elek.

Bernard Кeršbaum, predstavnik kompanije "Dopelmayr" koja se bavi instalacijom ski-liftova, rekao je da im je ovo prvi projekat u BiH, a ski-lift "Sidro" će biti lak za održavanje i trebalo bi da traje 40 godina.

Uručujući poklon direktoru Olimpijskog centra "Jahorina", on je rekao da ova planina ima sjajan potencijal i da se nadaju budućim zajedničkim projektima.

U okviru svečanog otvaranja ski-sezone večeras će na Jahorini koncert održati svjetski poznata muzička zvijezda Brajan Feri.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

07.12.2019 19:33

Pa sta god se dogodi..otvori..sezona.put..pjesacka staza..zebra..drvo zasadi..cvjet iscvjeta....klozet se postavi...ave zahvaljujuci baji iz presjedniatva BiH....pa.ima li ist u ovom entitetu bez njega...a ato su propala sva preduzeca...sto odose ljudi..sto pokradese milione i trilione...za to je kriva uvjek opozicija vec 20 godina..ma dokle vise ..doaadili ate i bogu i narodu...

ODGOVORITE
Name

Bajlag

07.12.2019 23:27

Ima mora Baja odredit koja ce se slava slavit,pa nije ovo Dzamahirija.

Name

Ре

08.12.2019 06:47

Прије пар дана сам писао да би и ја могао тако да водим Јахорину и да ту нема способности мен. и он данас каже да се све реализовало захваљујући влади и МД а они тако што су задужили овај народ и све то припремају за неког за пар година а преднама је то и врло брзо ће изаћи на видјело, само секта тако ради удружено и подржавају једни друге.

Name

re

08.12.2019 09:44

Nije Ti valjda krivo što je Jahorina uspela najviše u regionu.

Name

Ре БЛ

08.12.2019 10:07

Само се неком сређује за продају , толике паре улагати и брзо добијати новац владе РС води само према томе а само избацују губитке.

Name

Sarajlija al pravi

07.12.2019 21:50

Nadamo se da ce zima biti topla i bez snijega

ODGOVORITE
Name

Sto

09.12.2019 10:05

Da manje uglja potrosis

Name

Zahvali se Eleku..

09.12.2019 08:58

Te velike liftove, gondole, žičare i prosto po skijaški žice, kako ih već zovu, mogli bi nazvati po imenu srpskog člana. Ili nekog iz bliže njegove familije. Da se ne zaboravi, da ostane u amanet u sjećanje. Da ga po dobru spominju budući i sadašnji i naraštaji, generacije koje dolaze.

ODGOVORITE