Снимали мучење младића па га бацили у Саву

Двадесет дана након што је пријављен нестанак припадници Полиције Брчко дистрикта пронашли су на локалитету Вучиловац тијело Едина Зејћировића (30) из Ратковића.

Босна и Херцеговина 07.12.2019 | 11:40
Снимали мучење младића па га бацили у Саву
На терен су одмах позвани рониоци из брчанског клуба “Немо”, који су извукли тијело, које је, према налогу Тужилаштва Брчко дистрикта, превезено на обдукцију.

– Став полиције и Тужилаштва је да не излазимо у јавност ни са каквим информацијама док се истрага не заврши – рекао је за Аваз Халид Емкић, шеф Оперативно-комуникацијског центра Полиције Брчко дистрикта.

Претходно је у Основном суду Брчко одржано рочиште о приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта, на којем је одређен једномјесечни притвор за три особе које су ухапшене у сриједу, а које су осумњичене за отмицу и свирепо убиство Зејћировића.

– Притвор осумњиченима С. Х. (40), С. Д. (22) и Н. Х. (26), сви са подручја Дистрикта, одређен је због бојазни да ће сакрити, уништити, измијенити или кривотворити доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични поступак утичући на свједоке, саучеснике или прикриваче. Осим тога, притвор је оправдан кривичним дјелом за које се сумњиче, за које се може изрећи казна затвора од десет година или тежа казна, а које је посебно тешко с обзиром на начин извршења или његове посљедице – наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта. 

Тешке повреде

Осумњичени за свирепо убиство Едина Зејћировића су Суан Халиловић (40), Сувад Дједовић (22) и Нихад Хукић (26), док брчанска полиција интензивно трага за Самидом Шабановићем, који је, наводно, био у групи која је нанијела смртоносне повреде Зејћировићу, а потом га гурнула у ријеку Саву.

Зејћировић је посљедњи контакт с родитељима имао 17. новембра, од када му се изгубио сваки траг. Све до сриједе брат Кенан и његови родитељи вјеровали су да је жив, али су добили обавјештење да је убијен и бачен у Саву.

– По притварању осумњичених, Тужилаштво, у сарадњи са полицијом, наставља истрагу у овом предмету ради доказивања кривичних дјела отмице са прописаном казном затвора од једне до десет година и убиства, за које је запријечена казна затвора од најмање 10 година или казна дуготрајног затвора – наводи се у саопштењу Тужилаштва Брчко дистрикта.

(Блиц)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Мрки

07.12.2019 13:34

Психопате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаффа

08.12.2019 09:26

Кастрирати их одмах и сад!

Name

струја

07.12.2019 13:42

На доживотну из истих стопа. Они су претња за друштво и питање је само времена када ће поновити исти злочин или још гори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

В И Л И

07.12.2019 17:17

Који фрајери, њих тројица на једног, само маx. казну.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРОИЗВОДИ

07.12.2019 20:59

то су производи СИСТЕМА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрога

07.12.2019 22:29

А ста би друго они који се не дрогирају одосе трбухом за крухом а остају они који нису способни нигдје отици и они који нетребају нигдје ици јер зиве на рацун ових који немогу нигдје и онда им продају дрогу па кад неплате на вријеме зна се! Пакао!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СМ

08.12.2019 05:31

Засто се у БиХ не уведе казна дозивотног затвора, а засто не И смртна казна за теске злоцине као сто је овај бар судеци по оном сто је доспјело у јавност као И за тески злоцин убиства Давида Драгицевица . Ово су психопате које це И након десетак година евентуално проведених у затвору остати психопате И бити пријетња друству. Такви се не могу излијецити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоко

08.12.2019 08:01

Тако су и у рату мучили људе, то је у њиховим венама, зла крв, не чиста, потомци јаничара и усташа, не дао Бог да су му срби то урадили већ би били бомбардовани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

08.12.2019 10:13

Каких 10 година. Нокте им поцупати ин 40 година да одрапе.

ОДГОВОРИТЕ