Snimali mučenje mladića pa ga bacili u Savu

Dvadeset dana nakon što je prijavljen nestanak pripadnici Policije Brčko distrikta pronašli su na lokalitetu Vučilovac tijelo Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića.

Bosna i Hercegovina 07.12.2019 | 11:40
Snimali mučenje mladića pa ga bacili u Savu
Na teren su odmah pozvani ronioci iz brčanskog kluba “Nemo”, koji su izvukli tijelo, koje je, prema nalogu Tužilaštva Brčko distrikta, prevezeno na obdukciju.

– Stav policije i Tužilaštva je da ne izlazimo u javnost ni sa kakvim informacijama dok se istraga ne završi – rekao je za Avaz Halid Emkić, šef Operativno-komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta.

Prethodno je u Osnovnom sudu Brčko održano ročište o prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta, na kojem je određen jednomjesečni pritvor za tri osobe koje su uhapšene u srijedu, a koje su osumnjičene za otmicu i svirepo ubistvo Zejćirovića.

– Pritvor osumnjičenima S. H. (40), S. D. (22) i N. H. (26), svi sa područja Distrikta, određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak utičući na svjedoke, saučesnike ili prikrivače. Osim toga, pritvor je opravdan krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice – navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta. 

Teške povrede

Osumnjičeni za svirepo ubistvo Edina Zejćirovića su Suan Halilović (40), Suvad Djedović (22) i Nihad Hukić (26), dok brčanska policija intenzivno traga za Samidom Šabanovićem, koji je, navodno, bio u grupi koja je nanijela smrtonosne povrede Zejćiroviću, a potom ga gurnula u rijeku Savu.

Zejćirović je posljednji kontakt s roditeljima imao 17. novembra, od kada mu se izgubio svaki trag. Sve do srijede brat Kenan i njegovi roditelji vjerovali su da je živ, ali su dobili obavještenje da je ubijen i bačen u Savu.

– Po pritvaranju osumnjičenih, Tužilaštvo, u saradnji sa policijom, nastavlja istragu u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice sa propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina i ubistva, za koje je zapriječena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora – navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

(Blic)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mrki

07.12.2019 14:34

Psihopate

ODGOVORITE
Name

Jaffa

08.12.2019 10:26

Kastrirati ih odmah i sad!

Name

струја

07.12.2019 14:42

На доживотну из истих стопа. Они су претња за друштво и питање је само времена када ће поновити исти злочин или још гори.

ODGOVORITE
Name

V I L I

07.12.2019 18:17

Koji frajeri, njih trojica na jednog, samo max. kaznu.

ODGOVORITE
Name

PROIZVODI

07.12.2019 21:59

to su proizvodi SISTEMA.

ODGOVORITE
Name

Droga

07.12.2019 23:29

A sta bi drugo oni koji se ne drogiraju odose trbuhom za kruhom a ostaju oni koji nisu sposobni nigdje otici i oni koji netrebaju nigdje ici jer zive na racun ovih koji nemogu nigdje i onda im prodaju drogu pa kad neplate na vrijeme zna se! Pakao!!!!!

ODGOVORITE
Name

SM

08.12.2019 06:31

Zasto se u BiH ne uvede kazna dozivotnog zatvora, a zasto ne I smrtna kazna za teske zlocine kao sto je ovaj bar sudeci po onom sto je dospjelo u javnost kao I za teski zlocin ubistva Davida Dragicevica . Ovo su psihopate koje ce I nakon desetak godina eventualno provedenih u zatvoru ostati psihopate I biti prijetnja drustvu. Takvi se ne mogu izlijeciti.

ODGOVORITE
Name

Coko

08.12.2019 09:01

Tako su i u ratu mučili ljude, to je u njihovim venama, zla krv, ne čista, potomci janičara i ustaša, ne dao Bog da su mu srbi to uradili već bi bili bombardovani

ODGOVORITE
Name

Romanija

08.12.2019 11:13

Kakih 10 godina. Nokte im pocupati in 40 godina da odrape.

ODGOVORITE