Има 24 године а одлучио је да живи у прошлости у викторијанској ери!

Мајкл Корпиш (24)  иако се уклапа у миленијумски век,он жели и одлучио се да живи у прошлости у викторијанској ери! Мајкл иначе професионални сликар портрета, инсистира на животу у прошлости облачећи се само у викторијанску одећу из 19. века,  преуређујући свој дом антиквитетима из тог доба!

Занимљивости 06.12.2019 | 14:41
Има 24 године а одлучио је да живи у прошлости у викторијанској ери!
Мајкл пише пером и мастилом, одбија да гледа телевизију и свуда је користио бицикл као превозно средство по старом обичају, док му га нису украли. И да, он живи сам и нема девојку. На улици га странци чудно гледају, породица и пријатељи га осуђују због тога, али Мајкл не жели да живи другачије.

"Сећам се, у детињству, да сам видео шешир на продају у излогу једне продавнице и замолим мајку да ми га купи. Посветио сам свој живот тој ери и потрошио десетине хиљада евра на одећу и намештај" немам буџет за своју страст према историји - објаснио је Мајлк.

"Моји пријатељи и породица не деле моје интересовање и начин на који бирам да живим свој живот, али то није важно за мене" додао је Мајкл.

Он тврди да је његова љубав према прошлости почела док је у основној школи проучавао викторијанску еру, иако би његов брат Боб (20) очајнички покушавао да га натера да се придружи фудбалској утакмици.

Мицхаел Корописз је додао да је већина људи на часу гледала историју као досадан предмет, али да се он заиста повезао с њом - осећао се као да је стварно разуме и какви су тада били људи.

"Након учења о ери, почео сам свој живот темељити на томе. Обожавам све из тог доба: моду, морал, естетику намештаја, па чак и музику" навео је он.

"Своју личност такође базирам на викторијанској ери - велики сам џентлмен и увек сам пристојан. Људи су ми увек говорили колико сам пристојан још од детињства. Осећам лош хумор или било шта прљаво у разговору и никад се не кунем. Слушам само музику написану пре 1900. године и посећујем оперу много пута годишње, често закупим и ложу. Свирам клавир на високом нивоу и зато се посебно односим према музици" објаснио је Мицхаел Корописз.


Овај младић није коментарисао да ли и он има викторијански поглед и на медицину, расизам и сексуалност. Међутим, жели да разговара о томе зашто је за њега толико важно да носи само одећу из старих времена, објашњавајући да су људи толико "размажени" масовном производњом одеће да то што носе, нажалост, више није "начин промовисање нечијег статуса или богатства".


"Трошим плату током целе недеље на капуте, а просечна старост моје одеће је 120 година. Моји најскупљи комади одеће су хаљина и кошуља за спавање, које сам набавио у Немачкој и коштали су више од 800 евра " рекао је он за портал Метро ук.



Мајкл тренутно претвара своју кућу у викторијански стил, пошто је већ обновио своју спаваћу собу уљним лампама, дединим сатом и грамофоном. Портретни сликар каже да је преуређивање његове собе коштало много више од 9.400 евра.

"Тренутно нисам у вези, али могу вас уверити да нисам непожељан. Ја сам један од најпожељнијих нежења миљама унаоколо. Када одлучим да се оженим, више бих волео некога попут мене - даму која носи попрсје и перје у шеширу и која би ме могла пратити певањем док свирам клавир до касно увече." 

Те додаје:
"Моја каријера уметника ми је много важнија од љубави, сваки дан проводим размишљајући о новим идејама, сликам и креативно радим. Никад немам вишак времена да размишљам о својим емоцијама. Али, кад дође време, знам да ћу бити савршен муж. Док све што радим заснивам на викторијанској ери, волео бих да имам жену да то подели са мном једног дана " закључио је овај чудни младић.

Извор:Телеграф.рс

Коментари / 0

Оставите коментар