НСРС о регистру финансијских извјештаја

Сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС) биће настављена данас разматрањем Нацрта закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја.

Република Српска 06.12.2019 | 07:32
НСРС о регистру финансијских извјештаја
На дневном реду је још девет тачака, међу којима и нацрти закона о измјенама и допунама закона о рачуноводству и ревизији, јавно - приватном партнерству, концесијама, те заштити животне средине.

Парламент би требало да се, између осталог, изјасни о приједлозима одлуке о распуштању скупштина општина Рудо и Теслић.

Трећи дан наставка 8. редовне сједнице окончан је касно синоћ расправом о Нацрту закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске, који су предложили посланикци Јелена Тривић (ПДП), Драшко Станивуковић (ПДП) и Небојша Вукановић (Клуб СДС).

Један од разлога за усвајање овог закона је, прије свега, отклањање сумњи у вјеродостојност података о дипломама запослених, навела је Тривић.

Образлажући у парламенту овај нацрт закона, рекла да се у медијима и свакодневној комуникацији детектују случајеви сумњиво стицаних диплома функционера и запослених у јавном сектору у Републици Српској, односно сумње у њихове стручне квалификације.

- Циљ је системски ријешити овај друштвени проблем и да на основу овог закона дипломе провјерава орган задужен за вођење поменутог регистра - казала је она.

Размотрен је Нацрт закона о спорту, чији је основни циљ потреба за унапређењем развоја спорта и спортског система.

Обављена је и расправа о нацртима закона о остваривању права на бесплатну правну помоћ у Републици Српској, високом образовању, обезбјеђењу квалитета у високом образовању и пореском поступку Републике Српске. 

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар