NSRS o registru finansijskih izvještaja

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) biće nastavljena danas razmatranjem Nacrta zakona o izmjeni Zakona o jedinstvenom registru finansijskih izvještaja.

Republika Srpska 06.12.2019 | 07:32
NSRS o registru finansijskih izvještaja
Na dnevnom redu je još devet tačaka, među kojima i nacrti zakona o izmjenama i dopunama zakona o računovodstvu i reviziji, javno - privatnom partnerstvu, koncesijama, te zaštiti životne sredine.

Parlament bi trebalo da se, između ostalog, izjasni o prijedlozima odluke o raspuštanju skupština opština Rudo i Teslić.

Treći dan nastavka 8. redovne sjednice okončan je kasno sinoć raspravom o Nacrtu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava Republike Srpske, koji su predložili poslanikci Jelena Trivić (PDP), Draško Stanivuković (PDP) i Nebojša Vukanović (Klub SDS).

Jedan od razloga za usvajanje ovog zakona je, prije svega, otklanjanje sumnji u vjerodostojnost podataka o diplomama zaposlenih, navela je Trivić.

Obrazlažući u parlamentu ovaj nacrt zakona, rekla da se u medijima i svakodnevnoj komunikaciji detektuju slučajevi sumnjivo sticanih diploma funkcionera i zaposlenih u javnom sektoru u Republici Srpskoj, odnosno sumnje u njihove stručne kvalifikacije.

- Cilj je sistemski riješiti ovaj društveni problem i da na osnovu ovog zakona diplome provjerava organ zadužen za vođenje pomenutog registra - kazala je ona.

Razmotren je Nacrt zakona o sportu, čiji je osnovni cilj potreba za unapređenjem razvoja sporta i sportskog sistema.

Obavljena je i rasprava o nacrtima zakona o ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć u Republici Srpskoj, visokom obrazovanju, obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju i poreskom postupku Republike Srpske. 

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar