Тужилаштво ће одлучити о храни са истеклим роком

Инспекторат Републике Српске послао је информацију тужилаштву о утврђеним неправилностима у складишту увозника хране у Бањалуци „МИК цомпанy“ ради евентуалног предузимања мјера из њихове надлежности.

Република Српска 06.12.2019 | 07:25
Тужилаштво ће одлучити о храни са истеклим роком
Инспектори су, између осталог, у складишту нашли производе са прелијепљеним роковима, због чега ће тужилац донијети одлуку да ли је била намјера овог дистибутера да робу са истеклим роком трајања пласира на тржиште. То би било оквалификовано као кривично дјело.

Истовремено, како сазнајемо, у пракси је готово немогуће да инспектори контролишу трговине са производима које заступа „МИК цомпанy“, јер ово предузеће није ексклузивни дистрибутер производа које увози. Очекује се, прије свега, реакција произвођача који своје производе на наше тржиште пласирају преко ове фирме.

Подсјећамо, Републичка инспекција за храну је код субјекта ”МИК Цомпанy” д.о.о. Мостар – подружница Бањалука затекла преко 4.646 килограма хране са истеклим роком употребе, као и материјалне доказе који основано упућују да су предекларисали и мијењали рок трајања хране.

У оквиру контрола складишта овог увозника хране, санитарно-технички и хигијенски услови објекта нису били на задовољавајућем нивоу. Храна у оштећеној амбалажи, која је враћена од купаца, налазила се поред робе која је у року трајања, а роба истеклог рока употребе налази се у цијелом објекту на палетама, заједно сложена с храном намијењеном за даљи промет.

Пронађене су одлијепљене декларације – наљепнице, одштампане декларације – наљепнице у ролни, наљепнице са отиснутим роком употребе на папирним фолијама А4, ацетон, разрјеђивач, скалпели, рукавице, индустријски фен – фен за врући ваздух и остали прибор за који се сумња да је кориштен за брисање рокова с артикала. Такође, прегледом робе пронађени су производи са већ прелијепљеним роковима.

(Српскаинфо)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Купац

06.12.2019 06:38

Зар није све очигледно. О чему се дискутује кад је јасно као дан да је продато бог зна колико артикала са истеклим роком трајања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

06.12.2019 06:42

Па узеце они продат подијелит паре није први пут

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

06.12.2019 06:44

и наравно тужилац ће донијети одлуку да нису имали намјеру дистрибуције већ су то радили из хобија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрска инспекторима

06.12.2019 10:16

Трују нас за нас новац. Наравно да је кривицно дјело, ако није нека они једу али под "обавезно"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

06.12.2019 10:31

Нису једини! Има тога колико хоцете! А бице и у будуце! Њима лова у дзеп, а народу нови карциноми и нове дијагнозе! Бозе!,има ли те?

ОДГОВОРИТЕ