Црвена звезда тријумфовала у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде остварили су трећи тријумф заредом у Евролиги надигравши Армани у Милану.

Кошарка 05.12.2019 | 23:21
Црвена звезда тријумфовала у Евролиги
Црвено-бели су славили победу у Медиоланум форуму резултатом 77:67, у 12. колу Евролиге.

Ово је била пета победа у исто толико мечева у Евролиги над Арманијем, који је продужио кризу у том такмичењу и уписао трећи везани тријумф.

Цео меч је прошао "обојен" у Лоренза Брауна, који је био најбитнији и најбољи играч црвено-белих од првог до последњег минута.

У првих неколико минута утакмице имао је поене, асистенције и изгубљене лопте, а Звезда је добро играла.

Браун је прву четвртину завршио са пет поена, три асистенција и три изгубљене лопте, а Армани је доста поена убацио са линије слободних бацања, пре свега преко Москаринија (18:20).

Друга четвртина није почела квалитетном кошарком, а средином те деонице "манекени" су кренули да погађају тројке.

Истакли су се Мајкл Рол и Немања Недовић, допринос је дао Серхио Родригес, па је домаћин дошао до највеће предности на три минута до краја полувремена (36:31).

На полувреме се, ипак, отишло у потпуном егалу (40:39), а занимљиво је било да је Лорензо Браун био на клупи малтене целу другу четвртину.

Звезда је средином треће четвртине заиграла изузетно у одбрани, а Армани није погађао ни када је долазио до позиција.

Лошом игром истицао се Шелвин Мек, а италијанског представника је заблолео то што је од полувремена била без расположеног Недовића, који је остао у свлачионици због повреде.

Крајем треће четвртине направљена је велика разлика у игри, Пјаниђани није имао одговор за Оџа и Лоренза, а свој допринос дао је и Дерик Браун са једном од најбољих утакмица у сезони.

Пред последњи десет минута било је 50:57, а на гостима је било само да одрже предност.

Последњи квартал је почео доста лоше, без поена, а онда су уследиле тројке Берона и "Ћаћа".

Играло се кош за кош у наставку, што је много више одговарало Звезди, која није допуштала Арманију да приђе на мање од пет поена заостатка.

Лопта је код Лоренза била на сигурном месту и Звезда је играла колико-толико добро у нападу, али изузетно у одбрани, скупљајући у рекету.

Арманијев шут није био на нивоу и одсуство Недовића и Мицова се изузетно осетило, па су црвено-бели мирно привели меч крају.

Лорензо је доминирао са индексом 29 (21 поен, 4 скока, 7 асистенција, 4 изгубљене), а пратили су га Били Берон са 17 и Дерик Браун са 12 поена.

Нико више није био двоцифрен, а по шест поена имали су Давидовац и Фаје, који је ухватио и шест лопти. Џејмс Гист имао је шест скокова, али је из игре шутирао 1 од 7, док је Џенкинс за 16 и по минута шутнуо само једном и промашио.

На другој страни једини двоцифрени био је Серхио Родригес са 14 поена. По седам су уписали Дела Вале, Брукс и Мораскини, који није поентирао у другом полувремену.

У наредном колу, 12. односно 13. децембра, Звезда дочекује Басконију, док Армани иде на мегдан АСВЕЛ-у.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар