Признања привреди и појединцима из Лопара

Општина Лопаре на вечерашњој додјели признања "Капетан Миша Анастасијевић" у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци имала пет лауреата.

Република Српска 05.12.2019 | 20:46
Признања привреди и појединцима из Лопара
За допринос здравству и побољшању здравствених услуга, признање и статуету добио је директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић.

Нешковић је захвалио на добијеном признању, истакавши да је задовољство веће јер долази из области хуманог рада.

- Трудио сам се, заједно са својим сарадницима, да обезбиједимо што боље здравствене услуге становницима мајевичког краја. Радом и залагањем обезбијеђени су бројни инфраструктурни пројекти и опрема неопходна за успјешан рад здравствене установе - рекао је Нешковић новинарима.

Добитник статуете "Капетан Миша Анастасијевић" је и успјешни привредник из Аустрије, рођени Мајевичанин Драган Јовић, који несебично улаже у свој родни крај, а подигао је импозантни воћњак са 40.000 стабала шљиве.

Награђена је и фирма "Термал инт", такође из Лопара, која је једина фабрика радијатора и пећи у БиХ.

Начелник општине Лопаре Радо Савић присуствовао је вечерашњој додјели признања и истакао да је задовољан што је на овом нивоу препознат рад појединаца и предузећа из ове општине.

- Очекујем још боље резултате ових и других привредних субјеката из наше општине - рекао је Савић.

За развој породичног бизниса добитник статуете је и Горан Гајић из Смиљевца код Лопара, власник фирме за производњу јахти „Смиљевац пром".

Воденичар Анђелко Делић из Прибоја код Лопара добитник је статуете за очување традиције воденичарства.

Предсједник жирија за додјелу признања, професор новосадског Универзитета Радован Пејановић, рекао је да је општина Лопаре веома значајна као име локалне заједнице и да је она примјер лијепе средине у којој се у посљедње вријеме дешавају позитивни помаци, чему свједоче бројне вечерашње награде.

Признања су дио пројекта "Пут ка врху", чији је циљ афирмација предузетништва, изградња и јачање просперитета у духу унапређења прекограничне сарадње, а реализују га универзитети у Новом Саду и Бањалуци, те новосадска агенција "Медиа инвент", уз помоћ и подршку Привредних комора Војводине и Републике Српске. Пројекат се проводи у Републици Српској од 2016. године.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЛаwАндОрдер

05.12.2019 23:23

Браво земљаци! Рад и само рад, као и правда, ће побиједити. Будите поносни на свој допринос бољем сутра за све нас.

ОДГОВОРИТЕ