Priznanja privredi i pojedincima iz Lopara

Opština Lopare na večerašnjoj dodjeli priznanja "Kapetan Miša Anastasijević" u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci imala pet laureata.

Republika Srpska 05.12.2019 | 20:46
Priznanja privredi i pojedincima iz Lopara
Za doprinos zdravstvu i poboljšanju zdravstvenih usluga, priznanje i statuetu dobio je direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković.

Nešković je zahvalio na dobijenom priznanju, istakavši da je zadovoljstvo veće jer dolazi iz oblasti humanog rada.

- Trudio sam se, zajedno sa svojim saradnicima, da obezbijedimo što bolje zdravstvene usluge stanovnicima majevičkog kraja. Radom i zalaganjem obezbijeđeni su brojni infrastrukturni projekti i oprema neophodna za uspješan rad zdravstvene ustanove - rekao je Nešković novinarima.

Dobitnik statuete "Kapetan Miša Anastasijević" je i uspješni privrednik iz Austrije, rođeni Majevičanin Dragan Jović, koji nesebično ulaže u svoj rodni kraj, a podigao je impozantni voćnjak sa 40.000 stabala šljive.

Nagrađena je i firma "Termal int", takođe iz Lopara, koja je jedina fabrika radijatora i peći u BiH.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić prisustvovao je večerašnjoj dodjeli priznanja i istakao da je zadovoljan što je na ovom nivou prepoznat rad pojedinaca i preduzeća iz ove opštine.

- Očekujem još bolje rezultate ovih i drugih privrednih subjekata iz naše opštine - rekao je Savić.

Za razvoj porodičnog biznisa dobitnik statuete je i Goran Gajić iz Smiljevca kod Lopara, vlasnik firme za proizvodnju jahti „Smiljevac prom".

Vodeničar Anđelko Delić iz Priboja kod Lopara dobitnik je statuete za očuvanje tradicije vodeničarstva.

Predsjednik žirija za dodjelu priznanja, profesor novosadskog Univerziteta Radovan Pejanović, rekao je da je opština Lopare veoma značajna kao ime lokalne zajednice i da je ona primjer lijepe sredine u kojoj se u posljednje vrijeme dešavaju pozitivni pomaci, čemu svjedoče brojne večerašnje nagrade.

Priznanja su dio projekta "Put ka vrhu", čiji je cilj afirmacija preduzetništva, izgradnja i jačanje prosperiteta u duhu unapređenja prekogranične saradnje, a realizuju ga univerziteti u Novom Sadu i Banjaluci, te novosadska agencija "Media invent", uz pomoć i podršku Privrednih komora Vojvodine i Republike Srpske. Projekat se provodi u Republici Srpskoj od 2016. godine.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

LawAndOrder

05.12.2019 23:23

Bravo zemljaci! Rad i samo rad, kao i pravda, će pobijediti. Budite ponosni na svoj doprinos boljem sutra za sve nas.

ODGOVORITE