Дервента: Тежак живот породице Ђуричић

Владимир и Гордана Ђуричић из Велике Сочанице код Дервенте имају осморо дјеце, а девето чекају. Живе у неусловној кући, без струје и купатила. Због тога им је потребна помоћ добрих и хуманих људи.

Република Српска 05.12.2019 | 20:08
Дервента: Тежак живот породице Ђуричић
Кристијан, Срђан, Владан, Ведран, Владана, Ведрана, Кристина и Драгомир, са оцем Владимиром и мајком Горданом, упркос потешкоћама са којима су свакодневно суочени, екипу БН телевизије дочекали су са осмијехом.

Ноћи проводе у мраку или уз агрегат и свијећу. Без струје и купатила дочекују и принову, која би требало да стигне у децембру.

Тридесетједногодишњи Владимир, који иде у дневнице, није у могућности да плати дуг за струју, која им је искључена прије двије године, а који износи око 3.000 марака.

Његова четири године млађа супруга Гордана остаје код куће и брине о осморо дјеце. Скромним гласом каже да јој ништа не пада тешко, па ни ручно прање веша. Велика подршка су јој, како каже, њени малишани, који су послушни, али и добри ђаци.

Најмлађи Драгомир, стар годину и три мјесеца, мезимац је своје браће и сестара. Најстарији је једанаестогишњи Кристијан, који похађа пети разред. Троје их иде у школу. Математика им је омиљени предмет, а школске обавезе завршавају по дану док се види. За разлику од својих вршњака, мали Ђуричићи прижељкују струју и воду.

Једина примања у дому Ђуричића су дјечији додатак од 140 марака. Огрев су већ припремили, с обзиром на то да Владимир ради у шуми. Имају двије козе и двије свиње.

Свака помоћ хуманих и добрих људи Ђуричићима би добро дошла.

Контакт Владимира Ђуричића: +387 65/178-174. Наше мало неком значи много!



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Xx

05.12.2019 20:00

Масала друг мој вати се посла негдје ради зао ти отиц од г..... Треба се једно измац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсија

05.12.2019 20:17

залосна дјеца а старе треба кастрирати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наталитет

06.12.2019 09:11

Треба наци нацин и помоци великој породици.Заслузили су бригу друства, док се на све нацине боримо за дјете висе....

ОДГОВОРИТЕ