Derventa: Težak život porodice Đuričić

Vladimir i Gordana Đuričić iz Velike Sočanice kod Dervente imaju osmoro djece, a deveto čekaju. Žive u neuslovnoj kući, bez struje i kupatila. Zbog toga im je potrebna pomoć dobrih i humanih ljudi.

Republika Srpska 05.12.2019 | 20:08
Derventa: Težak život porodice Đuričić
Kristijan, Srđan, Vladan, Vedran, Vladana, Vedrana, Kristina i Dragomir, sa ocem Vladimirom i majkom Gordanom, uprkos poteškoćama sa kojima su svakodnevno suočeni, ekipu BN televizije dočekali su sa osmijehom.

Noći provode u mraku ili uz agregat i svijeću. Bez struje i kupatila dočekuju i prinovu, koja bi trebalo da stigne u decembru.

Tridesetjednogodišnji Vladimir, koji ide u dnevnice, nije u mogućnosti da plati dug za struju, koja im je isključena prije dvije godine, a koji iznosi oko 3.000 maraka.

Njegova četiri godine mlađa supruga Gordana ostaje kod kuće i brine o osmoro djece. Skromnim glasom kaže da joj ništa ne pada teško, pa ni ručno pranje veša. Velika podrška su joj, kako kaže, njeni mališani, koji su poslušni, ali i dobri đaci.

Najmlađi Dragomir, star godinu i tri mjeseca, mezimac je svoje braće i sestara. Najstariji je jedanaestogišnji Kristijan, koji pohađa peti razred. Troje ih ide u školu. Matematika im je omiljeni predmet, a školske obaveze završavaju po danu dok se vidi. Za razliku od svojih vršnjaka, mali Đuričići priželjkuju struju i vodu.

Jedina primanja u domu Đuričića su dječiji dodatak od 140 maraka. Ogrev su već pripremili, s obzirom na to da Vladimir radi u šumi. Imaju dvije koze i dvije svinje.

Svaka pomoć humanih i dobrih ljudi Đuričićima bi dobro došla.

Kontakt Vladimira Đuričića: +387 65/178-174. Naše malo nekom znači mnogo!



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Xx

05.12.2019 20:00

Masala drug moj vati se posla negdje radi zao ti otic od g..... Treba se jedno izmac

ODGOVORITE
Name

Komsija

05.12.2019 20:17

zalosna djeca a stare treba kastrirati!

ODGOVORITE
Name

Natalitet

06.12.2019 09:11

Treba naci nacin i pomoci velikoj porodici.Zasluzili su brigu drustva, dok se na sve nacine borimo za djete vise....

ODGOVORITE