Фармер обојио пса у тигра да му сачува усеве!

Очајнички желец́и да заштити своју фраму од насилних лопова мајмуна инидијски земљорадник из Карнатаке у Индији обојио је свог пса у боје тигра односно да изгледа попут тигра у нади да ц́е то уплашити мајмуне.

Занимљивости 05.12.2019 | 16:00
Фармер обојио пса у тигра да му сачува усеве!
Срикант Говда, земљорадник из Индије, недавно је дошао на међународне новинске наслове након што је објављено да је бојом за косу обојио свог пса чувара у карактеристичне пруге тигра.

Његов пас Пуск је вец́ имао црвенкасту боју длаке, па је једино морао додати црне пруге и нешто беле да би му дао тиграсти изглед. Говда није желео одувек да поседује тигра, вец́ се он, надао да ц́е прерушавање пса отерати насилне крадљивце мајмуне који му уништавају усеве на њиви.

Индијски фармер рекао је новинарима да је идеју добио пре четири године када је посетио место Утара Канаду и наишао на фармера који је користио лажну тигрову лутку како би уплашио мајмуне.

Изгледало је глупо, али он је покушао и изненадио се када је у ствари успео у томе. Међутим, био је уверен да играчка тигар нец́е дуго преварити мајмуне, па је одлучио покушати и нешто друго и то са својим псом!



Индијски фармер Говда није само користио боју за косу како би његов чувар изгледао као прави мали тигар, вец́ је и постављао велике постере правих тигрова и сопственог лажног тигра по целој његовој обрадивој земљи, надајуц́и се да ц́е то мајмуне држати подаље од његових усева и њиве.

Посао "лакирања" наводно не штети псу. То је заправо боја за косу и траје до месец дана пре него што избледи.

Идеја фармера Сриканта Говда била је толико успешна да је инспирисала друге индијске фармере да следе његов пример.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 0

Оставите коментар